Programma van GELATISSIMO door Messe Stuttgart bekendgemaakt

GELATISSIMO, dat van 5 tot 9 februari 2022 in Stuttgart wordt gehouden, heeft als grootste vakbeurs voor gelato ten noorden van de Alpen heel wat te bieden. Het grote aantal exposanten zal niet alleen de harten van de ijsbereiders sneller doen slaan, ook de eersteklas wedstrijden zullen hun passie aanwakkeren. De winnaars zullen niet alleen eer en glorie verwerven, maar ook eersteklas prijzen in ontvangst mogen nemen. Het programma voor eigenaars van ijssalons en cafés en restauranthouders die in gelato geïnteresseerd zijn, wordt afgerond met opwindende liveshows waarin de besten uit de sector hun vaardigheden voor de ogen van de bezoekers demonstreren.

De Grand Prix GELATISSIMO 2022, de grote wedstrijd voor gelatieri, wordt voor de vierde keer georganiseerd. “Enkele honderden gelatoprofessionals uit heel Europa en zelfs de Verenigde Staten schrijven zich nu in voor de Grand Prix GELATISSIMO,” aldus Marco Levati, eigenaar van Levati Editori S.r.l., die de gelatowedstrijd sinds 2016 organiseert.

Vierde Grand Prix GELATISSIMO

De liefhebbers van ijs zullen het tegen elkaar opnemen bij de productie van gelato in de smaken pistache, yoghurt en aardbei. Afhankelijk van de categorieën ontvangen de drie winnaars een Vespa in de nationale kleuren van Italië. Op de vierde dag van de beurs zullen zij het opnieuw tegen elkaar opnemen om in de finale indruk te maken op de jury met hun creatie van kokossorbetijs.

Tijdens de extra wedstrijd “Intercoppa” op de laatste beursdag zullen de vijftien beste deelnemers van de pistache-, yoghurt- en aardbeienwedstrijden het opnemen tegen de vijftien meest succesvolle ijsbereiders van 2016, 2018 en 2020. In totaal zullen dus 60 ijsbereiders elkaar uitdagen om uit te vinden wie de beste variegato amarena gelato kan produceren. De prijs van deze wedstrijd is een gloednieuwe Fiat 500 ter waarde van 15.000 euro.

Live shows en workshops

Spannende seminars en technische demonstraties met de beste ijsbereiders van Europa zullen plaatsvinden tijdens de pauzes tussen de wedstrijdrondes. Zo zal Georgio Ballabeni uit München aan de vakbezoekers uitleggen hoe eersteklas gekonfijte vruchten worden bereid. Alessandro Romeo uit Verona zal ook een toespraak houden over hoe zelfgemaakte gevulde bonbons als een extra bedrijfsactiviteit op de markt kunnen worden gebracht. Een ander bijzonder hoogtepunt is de lezing van Paolo Cappellini uit Ancona, die zijn nieuwe boek “Gelatology” zal presenteren en de bezoekers zal inwijden in de geheimen van de gelatoproductie vanuit chemisch oogpunt.

GELATISSIMO is de grootste vakbeurs voor gelato ten noorden van de Alpen. Gelatieri, eigenaars van ijssalons en cafés, maar ook restauranthouders ontdekken hier de nieuwste technologieën, de beste grondstoffen en de modernste apparatuur voor de productie van gelato, en krijgen informatie over veelbelovende verkoopconcepten. GELATISSIMO vindt opnieuw plaats in Stuttgart van 5 tot 9 februari 2022, gelijktijdig met Intergastra, de toonaangevende vakbeurs voor de hotel- en gastronomiebranche. Beide vakbeurzen profiteren van hun synergie-effecten. Zo ontdekten in 2020 ongeveer 102.000 vakbezoekers uit meer dan 30.000 bedrijven het brede aanbod aan producten en diensten uit de wereld van gelato, gastronomie en hotels.

www.gelatissimo-expo.com

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*