Prijsgeschil tussen Delhaize en Danone beslecht

Delhaize heeft met de Franse zuivelgigant Danone een akkoord bereikt over nieuwe prijzen. Daarmee is een einde gekomen aan de eerste grote publieke prijsruzie in veertien dagen.

“Danone en Delhaize zijn blijven overleggen om tot een constructieve oplossing te komen. Vandaag kunnen we bevestigen dat er een evenwichtig akkoord is bereikt dat beide partijen tevreden stelt. Danone en Delhaize zullen hun uiterste best doen om de getroffen producten zo snel mogelijk terug in de rekken te krijgen.” Dat is de volledige en bondige aankondiging van beide bedrijven. In veel supermarkten waren de rekken van de zuivelafdeling leeg als gevolg van het prijsconflict.

Delhaize communiceert over problemen met leverancier

Woordvoerder Roel Dekelver van Delhaize liet aan De Tijd weten blij te zijn dat er een akkoord is bereikt waarbij “de koopkracht van de klanten voorop staat”. De confrontatie tussen Delhaize en Danone heeft ongeveer twee weken geduurd. Gewoonlijk communiceren grote voedingsbedrijven en retailers niet over het mislukken van prijsonderhandelingen.

Problemen met diverse retailers

Dit was de eerste keer dat Delhaize de producten van een grote producent afwees. Eerder was er al een klein geschil met de Upfield-groep, producent van onder meer Planta-boter. Danone had ook een geschil met Lidl België, dat weinig Danone-producten in zijn assortiment heeft. Het was maandag nog niet duidelijk of er ook een schikking zou komen. Aldi kreeg ook te maken met door Danone geëiste prijsverhogingen, maar haalde zijn schappen niet leeg.

Bron: VILT

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*