Plantageholding Sipef boekte vorig jaar recordomzet en dito winst

Sipef, een in palmolie gespecialiseerde plantageholding, heeft een recordjaar achter de rug. De omzet overschreed de 500 miljoen dollar en de nettowinst bedroeg meer dan 100 miljoen dollar, maakte Sipef donderdag 9 maart 2023 bekend.

Deze recordcijfers waren te danken aan de gestegen palmolieproductie, die voor het eerst de 400.000 ton overschreed dankzij een stijging met 5,1% tegenover 2021, en aan “historisch hoge palmolieprijzen”. De totale omzet bedroeg $527m (€492m), meer dan een kwart hoger dan 2021, en de nettowinst steeg met 13% tot meer dan $112m.

Meer dan 100 jaar oud

Sipef, dat de verwachtingen van analisten overtrof, verhoogde zijn dividend met de helft tot €3 per aandeel. Tegen 2023 verwacht de plantageholding de productie opnieuw te verhogen, maar de winst “zal grotendeels afhangen van de evolutie van de palmolieprijzen”, aldus het bedrijf. Naast palmolie exploiteert Sipef ook rubber- en bananenplantages in Indonesië, Papoea-Nieuw-Guinea en Ivoorkust. De onderneming is meer dan 100 jaar oud en staat genoteerd op de Beurs van Brussel.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*