Plantaarige olie met hoog DHA-gehalte uit micro-algen door Polaris op de markt gebracht

Polaris is de eerste onderneming die ultragezuiverde olie uit microalgen met minimaal 800 mg/g DHA op de markt brengt: Omegavie® DHA 800 SENSORY®, de veganistische omega 3-olie die superrijk is aan DHA.

Als belangrijke expert en leider op de omega-markt sinds meer dan 25 jaar, is Polaris nu een voorloper op het gebied van visvrije omega 3, met de lancering van Omegavie® DHA 800 QUALITYSILVER® algenolie. Polaris speelt in op de markttendensen en biedt consumenten en fabrikanten meer keuze voor omega-3 van topkwaliteit.

Omega’s: een markt gevoed door innovatie

Omega-3’s worden al decennialang beschouwd als een basisingrediënt van nutraceuticals. Omega’s zijn een pijler in het gezondheidssegment, met een enorme impact op de gezondheid van vrouwen en met als vastgestelde effecten zoals het beperken van ontstekingen, het gezond ouder worden, het behoud van het gezichtsvermogen en nog veel meer.


En de markt is veelbelovend: de omegamarkt wordt geschat op U$ 200 – 250 miljard in 2020. Belangrijk nieuws, als we weten dat de markt van DHA algenolie moet groeien van US$ 257 miljoen in 2018 tot US$ 945 miljoen in 2026, met een samengesteld jaarlijks groeipercentage van 17,7%.

Omegavie®

De nieuwe Omegavie® DHA 800 algenolie beantwoordt aan alle uitdagingen in de waardeketen, van sourcing tot R&D of regelgeving en consumentenverwachtingen.

  1. Omegavie® beantwoordt aan sourcing-uitdagingen
    Omegavie® is rechtstreeks afkomstig van groene omega-3-bronnen: microalgen (Schizochytrium sp. stam). Deze micro-organismen staan bekend om hun rijke samenstelling aan kwaliteitselementen: vitaminen, eiwitten, pigmenten, enzymen, enz. maar bovenal leveren ze PUFA’s van plantaardige en duurzame oorsprong. Ten slotte wordt Omegavie® in Frankrijk geproduceerd.

“In de afgelopen jaren heeft Polaris ervoor gekozen zich te richten op de bron van de Omega-3 van morgen: microalgen. De toenemende vraag naar Omega-3 door de wereldbevolking zal de komende twee decennia een grote uitdaging vormen. Polaris heeft zich altijd ingezet voor het gebruik van visserij co-producten en grondstoffen uit duurzame visserij, maar vandaag wil het verder gaan. “Dit is de reden waarom we onze strategische ontwikkeling hebben gericht op microalgen” zegt Louis-Marie MARTIN VP Sales & Marketing.

  1. Omega-3 naar een hoger niveau met Omegavie®. Sterk onverzadigde oliën zijn zeer gevoelig voor oxidatie. Het is dus van vitaal belang dat ze tegen oxidatie worden beschermd om hun voedings-, smaak- en geureigenschappen en hun houdbaarheid te behouden. Polaris heeft gewerkt aan het verbeteren van de stabiliteit van microalgen. Het resultaat is onze gepatenteerde Qualitysilver® formule die een optimale stabiliteit garandeert, aangepast aan het eindproduct.
  2. Gedreven door innovatie is Polaris het eerste bedrijf dat een dergelijke hoge potentie algenolie op de markt aanbiedt, met minimaal 800 mg/g DHA, dankzij de nieuw ontwikkelde technologie. “Door hoge concentraties aan te bieden, kunnen onze klanten ruimte vrijmaken in hun capsules en formules ontwikkelen met andere actieve ingrediënten. Het kan tot 30% ruimte besparen. Kleinere capsules betekenen kleinere verpakkingen, minder kosten en minder CO2-uitstoot, meer opslagruimte in het schap. Het betekent ook slechts één capsule per dag van een kleiner formaat, waardoor het voor eindconsumenten gemakkelijker in te slikken is”, voegt Stephanie Lennon, NPD and formulation manager, toe.

4. Het heeft een zeer laag profiel van verzadigde vetzuren, minder dan 3%. Deze perfecte nutritionele samenstelling maakt het mogelijk om alleen te focussen op het gewaardeerde DHA. Bovendien is deze olie in triglyceridevorm, de natuurlijke vorm van omega-3, en dus zeer biobeschikbaar, volgens klinische studies.

5. Een exclusief ingrediënt dat in Europa en daarbuiten commercieel is aanvaard en toegestaan.
Omegavie® microalgen worden gekweekt in een streng gecontroleerde groene omgeving. Het wordt geëxtraheerd met behulp van een natuurlijk enzymatisch proces met behulp van water zonder oplosmiddelen. Vervolgens wordt het onderworpen aan het hoogtechnologische, geavanceerde raffinage-, zuiverings- en desodorisatieproces van Polaris in Frankrijk, dat mogelijke sporen van resterende verontreinigende stoffen zo ver verwijdert dat ze niet meer detecteerbaar zijn.


Omegavie® DHA 800 algen Qualitysilver® wordt geproduceerd uit duurzame bronnen van microalgen en is geschikt voor vegetariërs en veganisten, non-GMO, vrij van allergenen en bevat gegarandeerd geen giftige stoffen. Dit product voldoet aan de voedingsvoorschriften van Novel en is verkrijgbaar voor alle markten, via ons netwerk van lokale distributeurs.

Kwaliteit die u kunt proeven: Sensory®


Een aanzienlijk aantal consumenten noemt de vissige smaak als een van de belangrijkste redenen waarom zij geen EPA- en DHA-olie consumeren. Daarom heeft Polaris een Sensory®-productassortiment gecreëerd op basis van een eigen, innovatieve technologie: een uitzonderlijke organoleptische kwaliteit voor een optimale inname zonder bijsmaak in de eindproducten. Sensory® helpt om innovatieve functionele ingrediënten zoals Omegavie® algenoliën toe te voegen aan afgewerkte producten zoals functionele voeding, repen, sportvoeding, instant dranken & dranken, babyvoeding, gummies, en meer.

Hoge voedingsnormen om de uitdagingen van de bevolking aan te gaan. Omegavie® is een sterk geconcentreerde olie met 800mg/g DHA, die voldoet aan de behoeften van veel van onze klanten en eindconsumenten. Eén capsule per dag met onze Omegavie® DHA algen 800 Qualitysilver® is alles wat nodig is om de aanbevolen dagelijkse dosis Omega-3 te bereiken.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*