Plantaardige bio-maaltijden en desserts voor baby’s

Nestlé Baby introduceert een compleet assortiment, nl. NaturNes Bio voor babys. Het gaat daarbij om plantaardige en biologische maaltijden en tussendoortjes/desserts voor baby’s.

Met NaturNes Bio peelt Nestlé in op de wens van ouders om ook bij de keuze van babyvoeding hun ecologische voetafdruk te verkleinen.

Voedingsdeskundige Cathérine Heugens vertelt over het gebruik van plantaardige voeding het volgende: “Biologische en plantaardige babyvoeding is zeer geschikt voor een flexibel dieet. Dit dieet biedt een evenwichtige variatie aan voedingsmiddelen met een lagere inname van dierlijke eiwitten. Ouders kunnen het dieet van hun kind afwisselen door 2 à 3 keer per week een plantaardige maaltijd aan te bieden. Een uitsluitend plantaardig dieet wordt echter niet aanbevolen. Als ouders willen dat hun kind uitsluitend plantaardig eet, moeten zij hun kinderarts of een voedingsdeskundige raadplegen. Zo kunnen zij ervoor zorgen dat hun kind alle essentiële voedingsstoffen binnenkrijgt en dat tekorten worden vermeden.

Geen vlees, vis en melk, wel plantaardige eiwitten

Met deze producten kunnen ouders de inname van vlees, vis en koemelk beperken. Deze maaltijden, bereid met biologische ingrediënten, zijn een geweldig alternatief voor drukbezette ouders. Als die niet elke dag vers kunnen koken en ze hun baby/peuter toch evenwichtige voeding willen geven, is dit een optie. Aan de maaltijden wordt geen zout toegevoegd. NaturNes Bio 100% Plantaardig bevat ook geen kleurstoffen of bewaarmiddelen.

NaturNes Bio 100% Groente biedt een keuze uit drie complete en evenwichtige maaltijden. Die potjes bevatten biologische groenten, granen en peulvruchten gecombineerd met plantaardige eiwitten, zoals broccoli en quinoa erwten, rode linzen prei en tomaat en bulgur zucchini.

Desserts of tussendoortjes

Er zijn ook twee plantaardige tussendoortjes of desserts gemaakt met kokosmelk (en dus lactosevrij), gecombineerd met biologische vruchtenpuree. De desserts bevatten nieuwe exotische smaken. De plantaardige desserts zijn verkrijgbaar in de smaken Kiwi Mango en Appel Ananas. Ze bevatten geen toegevoegde suiker*** en de potjes hoeven niet in de koelkast bewaard te worden.

Klimaatneutraal tegen 2050

In december 2020 onthulde Nestlé zijn strategie ten aanzien van het klimaar: de uitstoot van broeikasgassen halveren tegen 2030 en tot nul herleiden tegen 2050. De bevordering van het gebruik van plantaardige eiwitten ligt totaal in die lijn. Gebruik van landbouwtechnieken die gevoeliger zijn voor de bodem en de biodiversiteit, zijn ook essentiële elementen van deze strategie.

Alle ingrediënten van het 100% plantaardige NaturNes bio-assortiment zijn biologisch geteeld. Bij de teelt zijn geen kunstmest, pesticiden of GGO’s gebruikt. De verpakking kan gerecycleerd worden in de (nieuwe) blauwe zak PMD**** en de kartonnen verpakking is papier gesorteerd en volledig recycleerbaar.

Productinformatie

NaturNes is verkrijgbaar bij Delhaize, Colruyt en Carrefour (alleen snacks) aan een adviesprijs van €3,19/4 voor potjes dessertmaaltijden en €3,69/2 voor potjes groentemaaltijden.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*