IMCD – Pilot Plant gelanceerd in Mechelen met focus op ontwikkeling van vlees-, vis- en plantgebaseerde analogen

IMCD, een toonaangevende distributeur van speciale voedingsingrediënten en aroma’s, lanceert een nieuwe Vlees, Vis en Plantaardige Pilot Plant in Mechelen als onderdeel van de uitbreiding van haar EMEA Centre of Excellence.

“Het is onze strategie om te investeren in infrastructuur die samenwerking met voedsel- en drankenproducenten faciliteert om formuleringen te ontwikkelen die inspelen op hun behoeften en daarbij de markttrends volgen”, aldus Marc van Gerwen, IMCD Food & Nutrition Business Group Director. ” Met deze infrastructuur en ons zeer bekwame team van experts kunnen we onze positie als begeleider van R&D-projecten versterken”, voegde Van Gerwen eraan toe.
Met de expressieve groei van de vraag naar plantaardige producten, vooral in Europa – een regio die volgens Innova Market Insights wereldwijd tot de grootste markten voor vleesalternatieven behoort, staat IMCD te popelen om samen met haar partners nieuwe voedingsmogelijkheden te verkennen en het menu van de toekomst te inspireren, voor een meer gezonde en duurzame toekomst.


De proeffabriek voor Vlees, Vis & Plantaardig

De nieuwe faciliteit, die is uitgerust met door de industrie gerefereerde verwerkings- en analysemogelijkheden, zal klanten van dienst zijn bij het co-creëren van toepassingen rond gehakt vlees, geëmulgeerd vlees en plantaardige vleesvervangers. Voor vervangers van vlees-, vis- en zeevruchten zal een toegewijd team van voedingsdeskundigen advies geven over het gebruik van maskerende smaken, eiwitten, vezels en het nabootsen van een lange vezelige textuur, om zo op vlees lijkende producten te creëren die de zintuigen van de consument zullen prikkelen.

Machines en voedingsdeskundigen

“De nieuwe proeffabriek zal onze klanten helpen om hun productontwikkelingsproces voor vlees, vis (inclusief zeevruchten) en hartige plantaardige alternatieven te versnellen. Het biedt klanten ook de mogelijkheid om toepassingsproeven uit te voeren in een omgeving die vergelijkbaar is met hun eigen activiteiten”, aldus Michel Faes, Global Technical Director bij IMCD Food & Nutrition. “Onze voedingsdeskundigen staan klaar om onze klanten op de hoogte te houden van de belangrijkste markttrends en hen te voorzien. Inzichten en ondersteuning voor al hun formuleringsuitdagingen rond plantaardige producten, betere voeding en duurzaamheid”, voegt Faes toe.

Wereldwijd


IMCD Food & Nutrition heeft nu 24 laboratoria, waarvan drie Centres of Excellence en vijf marktspecifieke proeffabrieken op belangrijke locaties over de hele wereld, met een toegewijd lokaal team dat klaar staat om klanten te ondersteunen bij hun lokale behoeften.
Klik hier om meer te weten te komen over hoe IMCD Food & Nutrition inspireert tot ontdekkingen of plan hier een bezoek aan ons laboratorium.


Over IMCD Group
De IMCD Group, gevestigd in Rotterdam, Nederland, is een wereldwijde marktleider in de marketing, verkoop en distributie van speciale chemicaliën en ingrediënten. Haar resultaatgerichte professionals bieden marktgerichte oplossingen aan leveranciers en klanten in EMEA, Noord- en Zuid-Amerika en Azië-Pacific, met uitgebreide productportfolio’s variërend van huishoudelijke, industriële en institutionele zorg, schoonheid en persoonlijke verzorging, voeding en farmaceutica tot smeermiddelen en energie, coatings en bouw, geavanceerde materialen en industriële oplossingen.
De IMCD Groep realiseerde in 2021 een omzet van EUR 3.435 miljoen met meer dan 3.700 werknemers in meer dan 50 landen. IMCD’s toegewijde team van technische en commerciële experts werken nauw samen om best-in-class oplossingen op maat te maken en waarde te bieden door middel van expertise voor ongeveer 56.000 klanten en een uiteenlopende reeks van leveranciers van wereldklasse. IMCD aandelen worden verhandeld op Euronext, Amsterdam (IMCD).
Voor meer informatie kunt u terecht op www.imcdgroup.com.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*