Pierre Marcolini staat te koop

De luxe chocoladefabrikant Marcolini uit Brussel, ook hofleverancier van koning Filip staat te koop. In 2013 verwierf het Britse fonds neo capital een belang van 47% in chocolademaker Pierre Marcolini. Nu willen ze dit aandeel verkopen.

In 2013 investeerde neo-capital 15 miljoen euro in ruil voor 47% van het kapitaal van Marcolini. vandaag zoeken ze andere horioznten op en willen dat aandeel kwijt. De Londense investeringsbank Rothschild heeft hiervoor al aanbiedingen ontvangen. Zij worden momenteel door de verschillende partijen onder de loep genomen. Voor de chocolademaker gaat het avontuur gewoon verder.

Kerstproductie

Pierre Marcolini, bevestigde de informatie en kijkt uit naar deze nieuwe pagina in zijn bedrijfsavontuur. Daarbij wil hij zijn partners en klanten geruststellen. “We zijn hier, we zijn onze kerstlogboeken aan het voorbereiden. Voor ons is het een prachtig verhaal,” aldus Pierre Marcolini.

Gevolgen

Het valt vandaag nog te bezien hoe de verandering van referentieaandeelhouder Pierre Marcolini en de andere aandeelhouders zal beïnvloeden. Naast Pierre Marcolini zijn François Schwennicke (ex-Delvaux), Laurent Levaux (Aviapartner) en Olivier Coune (ex-CEO van Marcolini) aanwezig. Samen bezitten deze vier aandeelhouders 53% van het kapitaal van Marcolini.

De laatste cijfers leren ons dat Pierre Marcolini een omzet zou halen van om en bij de 25 miljoen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*