Pepsico wil alle plastic snackzakjes uitbannen

Pepsico wil dat in 2030 alle snackzakjes van gerecycled plastic zijn gemaakt. Daarmee wil het de uitstoot van broeikasgassen door plastic verpakkingen met 40% verminderen.

De eerste verpakkingen worden dit jaar getest. Op die manier wordt Pepscio diep betrokken bij het productieproces, waarbij zowel het ontwerp, de productie als de recycling aan bod komen. Deze maatregelen maken deel uit van de PepsiCo Positive-doelstelling.

Eerste testmarkt Frankrijk

De zakken zijn bestemd voor de merken Walkers, Doritos en Lay’s. De eerste recycleerbare testzakjes zullen in de eerste helft van dit jaar in het assortiment van het Franse Lay’s worden opgenomen. Ze zullen worden gemaakt van gebruikte plantaardige olie of papierpulp. In een tweede fase zal Walkers in het VK zakjes testen die gemaakt zijn van gerecycleerde chipsverpakking.

Helft minder primair plastic

Pepsico legt ook uit dat de voetafdruk van de bestaande verpakkingen zeer klein is. De folies zijn zeer dun en door hun beschermende eigenschappen is er minder afval. Naast recycling wil Pepsico ook onnodige verpakkingen vermijden, bijvoorbeeld in multipacks. Dit moet ook het primaire plastic met nog eens 50% verminderen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*