Pauwel Kwak wordt rood en geel

Brouwerij Bosteels, sinds 2016 deel van AB InBev, lanceert voor het eerst sinds de introductie van Kwak Beer door Ivo Bosteels in 1980 een nieuw glas en twee nieuwe bieren voor het merk. De nieuwe editie van het Kwakglas, origineel met een zwevend glas in een houten houdertje, eert de stijl van het oude, weliswaar zonder de iconische bol die ervoor zorgde dat je het ‘koetsiersbier’ alleen maar kon drinken vanuit de houten staander. Ook worden een Kwak Rouge en een Kwak Blonde gelanceerd.

AB InBev stelt in het persbericht wel dat het legendarische glas met het kenmerkende ‘Kwak’-geluid deel uitmaakt van het Belgisch erfgoed, maar geeft dat erfgoed-glas toch op voor een modern, gebruiksvriendelijker glas. En daarmee gaat allicht ook de traditie verloren waarbij je in sommige cafés zelfs een schoen moest uitdoen alvorens je een Kwak in zijn typische glas kreeg. Het klassieke Kwak-glas met houten hendel blijft wel nog steeds beschikbaar voor de liefhebbers.

Commercieel meer mensen bereiken

Joaquin Christiaens, brouwerijmanager Bosteels: “Belgen kennen het merk Kwak als kwaliteitsbier met een rijke geschiedenis, maar drinken het sporadisch. Met het nieuwe glas en de lancering van twee nieuwe bieren, willen we Kwak toegankelijker maken voor de Belg”.

Met het nieuwe glas wil AB InBev bierliefhebbers meevoeren naar de wondere wereld van Pauwel Kwak waarin ook een Rouge en een Blonde opduiken. Kwak Rouge heeft toetsen van kers en amandel en is licht zoet en vol van smaak. Kwak Blonde is een zacht en verfrissend blond bier, met subtiele toetsen van aromahoppen, een stevige schuimkraag en vooral de kenmerkende fruitigheid van de Kwak gist, die tot uiting komt in toetsen van banaan en peer. Vanaf eind maart zijn de nieuwe bieren ook beschikbaar in de horeca op vat en in fles.

2 Comments

  1. Beste,
    Ik heb thuis een mancave ingericht en heb een assortiment (3) vaten Kwak (Perfect Draft) besteld via Hopt.be.
    Ik zou graag 6 nieuwe Kwak Rouge glazen ontvangen de originele glazen met houten voet heb ik al.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*