Paul Florizone van Greenway publiceert kookboek No Meat. No Nonsens.

Het was midden de jaren negentig toen Paul Florizoone op reis door Indië ziek werd van bedorven vlees te eten. De pas afgestudeerde handelsingenieur besloot enkele maanden uitsluitend vegetarisch te eten. Zo ontdekte hij dat de Indische veggie keuken enorm lekker en gevarieerd is.

Terug van reis verdiepte de auteur zich verder in de vegetarische keuken. In Londen deed hij inspiratie op bij onder andere the Naked chef Jamie Oliver en de gezonde fastfoodketen Pret à Manger. De fundamenten voor een eigen restaurant waren gegoten. Samen met mijn goede jeugdvriend Lieven werd het eerste Greenway-restaurant in Gent geopend om het concept te testen. Het doel? Aantonen dat de vegetarische keuken verrassend lekker en gezond is, ook voor rasechte vleeseters! Hij deed iets wat andere veggie restaurants – toen nog verre van talrijk – niet deden: adverteren zonder duidelijk te maken dat het om veggie producten ging. Greenway was de gezonde fastfood, wat meer mensen overtuigde om mijn zaak binnen te stappen. Fastfoodketens waren in die tijd namelijk razend populair, maar ook de algemene trend om gezonder te eten won aan populariteit. De kaart van Greenway was – en is dat tot op vandaag nog steeds – vrij beperkt met burgers, wraps en salades, maar garandeert zo wel verse, kwaliteitsvolle ingrediënten. Door daarnaast ook originele suggesties aan te bieden, zoals curry’s en couscous, bleef het menu ook voor vaste klanten verrassend.

Resto, festival, product

Greenway groeide jaar na jaar verder en werd de trendsetter in de veggie en vegan culinaire wereld! 25 jaar later zijn er niet alleen drie eigen resto’s, maar ook een assortiment plantaardige producten in de supermarkt en een Greenway aanbod voor bedrijfskeukens, scholen, ziekenhuizen, pretparken enz. En tijdens de zomer worden festivalgangers verwend aan met foodstands op de grote Belgische muziekfestivals.

Eenvoudige recepten

Met dit kookboek wil de auteur zijn plantaardige inspiratie, recepten en een heleboel tips & tricks delen met de lezer. Alle recepten in het kookboek zijn eenvoudig en makkelijk zelf klaar te maken. Het zijn deels gerechten vanuit de Greenway keuken en vanop de festivalweide, maar het boek zit ook boordevol recepten uit zijn dagdagelijkse keuken. Daarnaast kan je je als lezer ook verwachten aan heel wat ervaringen, tips en recepten van Greenway fans, BV’s en influencers die regelmatig genieten van de Greenway keuken, en van inspirerende mensen met wie Greenway samenwerkt.

Vooroordelen

Met het boek wil Paul Florizoone ook de nog bestaande vooroordelen over veggie of vegan wegwerken. Is dit wel gezond? Zijn deze producten niet te industrieel? Zijn vegan producten niet altijd duurder? Wat zit er dan wel in die plantaardige producten? Waarom moeten deze producten op vlees lijken? In “No meat. No nonsense” krijg je hier duiding bij.
Daarmee is het boek niet alleen een kookboek maar ook een lees- en inspiratieboek. No meat. No nonsense. Uitgegeven bij Lannoo EAN:9789401488310

Foto:Jan Vermeersch

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*