Patisserie Eclair van Carrefour neemt intrek in nieuw logistiek park in Ternat

Eclair verhuist volgend jaar van zijn huidige locatie in Mollem naar de nieuwe site in de Donkerstraat in Ternat. Eclair is een dochteronderneming van Carrefour-group.

De site in de Donkerstraat in Ternat was vroeger de hoofdzetel van het inktbedrijf Sun Chemical. Na de sluiting van het bedrijf in 2015 werd het verontreinigde fabrieksterrein van 4 hectare braakliggend achtergelaten. Na een grondige sanering en inspraakprocedure bouwt projectontwikkelaar MG Real Estate er een industrieel gebouw voor een bedrijf. Het terrein heeft een oppervlakte van 18.000 m2 met productie- en distributiefaciliteiten (16.000 m2) en kantoren en sociale ruimten (2.000 m2).

Carrefour Groep

Na tussenkomst van het makelaarskantoor Ceusters werd een huurder gevonden. De bakkerij “Eclair”, een dochteronderneming van de supermarktketen Carrefour Group, zal haar activiteiten in 2022 van haar huidige vestiging in Mollem naar die hedendaagse productiesite verhuizen.

+120 werknemers

Alle taarten, gebak, eclairs en andere zoetigheden die in de Carrefour-winkels worden verkocht, worden door de medewerkers van ‘Eclair’ gemaakt en dragen dus het label “Made in Belgium”. De gebouwen zijn op maat gebouwd en worden op lange termijn verhuurd door MG Real Estate. Het bedrijf bestaat al meer dan 30 jaar. De grote bakkerij biedt werk aan meer dan 120 mensen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*