Paters van de Abdij van Averbode presenteren hun nieuwe ijsjes

Begin juli presenteerden de paters van de Abdij van Averbode hun nieuwste product: Averbode-ijs, gemaakt met verse melk van de abdijboerderij. Het breidt het aanbod van producten in de abdij uit. Het ijs wordt geproduceerd in de fabriek Heide in Schriek, waar jonge mensen met een niet-aangeboren hersenletsel werken.

Er was al bier, brood, kaas, speculaas en peperkoek, voortaan is er ook ijs in Averbode. “Het ijs wordt gemaakt van verse melk van onze abdijboerderij”, legt abt Marc Fierens uit. “Het wordt bereid door het Atelier Heide. Ze maken ijs zonder kleur- of smaakstoffen. En ze werken met jonge mensen met niet- aangeboren hersenletsel. Het ijs wordt verkocht in het belevingscentrum Het Moment in de abdij. En ook in de ijskar voor de abdij staat waar je ijs kunt kopen.

Ineressante bezoekmogelijkheden

Covid-19 maakt eenbezoek aan de abdij niet mogelijk. Abt Marc: “Omdat de abdij nu niet toegankelijk is, is er een applicatie ontwikkeld waarmee bezoekers op hun mobiele telefoon beelden kunnen oproepen van binnenuit de abdij. “Maar onde abij in de Merodestreek is het wel mogelijk om die te bezoeken. daarvoor hebben we enkele wandelroutes ontwikkeld. “We hebben een route ontwikkeld rond de abdij… Geïnteresseerden kunnen zelfs een picknickmand ophalen in de abdijwinkel en deze meenemen op de wandeling.”

Beelden: Wikimedia commons, Pikrepo

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*