Palsgaard’s CO2-neutrale productie sluit aan bij de vraag naar duurzaamheid

In het licht van de groeiende vraag van de consument naar duurzame voedingsmiddelen in Europa zal emulgatorspecialist Palsgaard op Food Ingredients Europe (3 tot 5 december in Parijs) zijn koolstofneutrale aanpak presenteren.

Palsgaard, bekend als de uitvinder van de moderne plantaardige emulgator voor levensmiddelen, heeft vorig jaar een CO2-neutrale productie gerealiseerd, nadat de netto-uitstoot van 12.029 ton in 2010 was teruggebracht tot nul in 2018.

De netto nulproductie van het Deense bedrijf speelt in op de groeiende vraag naar duurzame voedingsproducten in heel Europa.

Duurzaam scoort

Uit recent onderzoek van het International Trade Centre en de Europese Commissie blijkt dat 98% van de detailhandelaren in levensmiddelen in Frankrijk, Duitsland, Italië, Nederland en Spanje de afgelopen vijf jaar een toename van de verkoop van duurzame producten heeft gemeld.

Uit het onderzoek is ook gebleken dat de verkoop van duurzame producten in de levensmiddelencategorie in acht productgroepen in dezelfde periode de grootste groei vertoonde (18,3%).

Publiek heeft een passie voor het klimaat

Jakob Thøisen, CEO van Palsgaard, zei hierover: “Klimaatverandering trekt nu veel aandacht en het onderzoek toont aan dat zowel consumenten als retailers steeds meer vragen om duurzame producten. In 2010 zijn we begonnen aan een tienjarige reis om koolstofneutrale productie te bereiken en dat doel hebben we twee jaar eerder dan gepland bereikt. Voor zover we weten, zijn we het enige bedrijf in de emulgatorindustrie dat dit heeft bereikt.”.

Emulgatoren

Palsgaard helpt de wereldwijde voedingsmiddelenindustrie om de mogelijkheden om olie en water te mengen optimaal te benutten. Op de Food Ingredients Europe (stand 6B120) zal het bedrijf zijn gespecialiseerde emulgatoren (en emulgator/stabilisatorsystemen) voor zuivel, snoepgoed, bakkerij, kruiden, ijs en een reeks andere toepassingen presenteren.

Vers, duurzaam

Palsgaard kan fabrikanten helpen bij het verbeteren van de kwaliteit en houdbaarheid Het is ook bij uitstek geschikt om tegemoet te komen aan de vraag van de consument naar meer verantwoordelijkheid, met name op het gebied van duurzaamheid.

Het is ’s werelds enige commerciële bron van volledig duurzame emulgatoren op basis van RSPO SG-gecertificeerde palmolie en geproduceerd in CO2-neutrale fabrieken.

Over Palsgaard
Emulgator-specialist Palsgaard helpt de wereldwijde voedingsindustrie om de mogelijkheden om olie en water te mengen optimaal te benutten. Dankzij de gespecialiseerde emulgatoren (en emulgator/stabilisatorsystemen) van het bedrijf kunnen bakkerij-, banket-, kruiden-, zuivel-, ijs-, margarine- en vleesproducenten de kwaliteit van hun producten verbeteren en de houdbaarheid ervan verlengen. Net zo belangrijk is dat ze beter voor u producten kunnen produceren met een verbeterde smaak, mondgevoel en textuur en met minder middelen.Sinds de oprichter Einar Viggo Schou in 1917 de moderne, plantaardige emulgator voor levensmiddelen uitvond, biedt Palsgaard de kennis en innovatie van de industrie aan. Vanuit de zes toepassingscentra over de hele wereld helpen de ervaren levensmiddelentechnologen van Palsgaard fabrikanten bestaande recepten te optimaliseren en heerlijke producten met betere voedingsprofielen te ontwikkelen. Palsgaard helpt fabrikanten te voldoen aan de eisen van de consument en de regelgeving voor meer verantwoordelijkheid, door hen te helpen groeien en hun merken te beschermen. Het is momenteel de enige commerciële bron ter wereld van volledig duurzame emulgatoren op basis van RSPO SG-gecertificeerde palmolie en geproduceerd door CO2-neutrale fabrieken in Denemarken, Nederland, Mexico, Brazilië, China en Maleisië. De producten van het bedrijf zijn niet genetisch gemodificeerd en voldoen aan halale- en koosjere eisen. Naast haar voedingsemulgatoren levert Palsgaard aan de polymerenindustrie een reeks polymerenadditieven op plantaardige basis, die bijzonder geschikt zijn om mist en stof op kunststofverpakkingen te voorkomen. Palsgaard is eigendom van de Schou Foundation en heeft 549 medewerkers in 16 landen. De omzet in 2018 bedroeg 211 miljoen USD (1,4 miljard DKK) met producten die in meer dan 120 landen werden verkocht.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*