Palsgaard wil productiecapaciteit tegen 2024 verdubbelen en investeert meer dan 100 miljoen

Emulgatorfabrikant Palsgaard A/S heeft de investering van 750 miljoen Deense kronen (100 miljoen euro) aangekondigd om de productiecapaciteit in zijn Deense fabriek tegen 2024 meer dan te verdubbelen.

Een nieuwe sproei-koeltoren voegt minimaal 30.000 ton extra toe aan de sproeicapaciteit van het bedrijf en zal in het eerste kwartaal van 2023 volledig operationeel zijn. Deze installatie zal worden ondersteund door de bouw van meerdere nieuwe reactie-, distillatie- en veresteringsinstallaties.

De uitbreiding komt bovenop de onlangs geïnstalleerde emulgatorpelletlijn met een capaciteit van 10.000 ton die momenteel in gebruik wordt genomen.

Wereldwijde groei

Jakob Thøisen, de CEO van Palsgaard zei: “Dit project is een andere belangrijke mijlpaal in onze ontwikkeling. Tegen 2024 zullen we in staat zijn om onze huidige productiecapaciteit te verdubbelen – iets wat meer dan een eeuw duurde om te bereiken. Het is het resultaat van een decennium van aanzienlijke wereldwijde groei voor ons bedrijf”.

Emulgatoren die CO2-neutraal zijn

In 2019 was Palsgaard de eerste wereldwijde producent van emulgatoren die CO2-neutraal produceerde in al zijn vestigingen, en daarmee de toon aangaf voor de voedingsingrediëntenindustrie. In lijn met Palsgaard’s streven naar duurzaamheid zal de nieuwe productiecapaciteit de CO2-neutrale status van het bedrijf niet in gevaar brengen.

Zonnepark en biogasinstallatie

Jakob Thøisen voegt hieraan toe: “We hebben een aantal nieuwe initiatieven, waaronder de oprichting van een zonnepark en een biogasinstallatie, die de nodige infrastructuur voor stroom- en afvalbeheer zullen leveren, zodat de nieuwe productiecapaciteit ook CO2-neutraal zal zijn. Dit aspect was een zeer belangrijke overweging in het planningsproces voor de nieuwe investering”.

This post is also available in: Nederlands

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*