Packo Pumps lanceert de meest hygiënische zijkanaalpomp op de markt

Packo Pumps heeft zijn gamma uitgebreid met de MSCP, een zijkanaalwaaierpomp. Dit om een oplossing te bieden op toepassingen met schuimende-of viskeuzere vloeistoffen, waar een klassieke centrifugaalpomp het soms lastiger heeft. In lijn met de rest van het gamma, was de reinigbaarheid van de pomp een belangrijke factor in het uiteindelijke ontwerp.

Hygiënisch ontwerp voorop

Klassieke centrifugaalpompen kunnen problemen ondervinden bij specifieke toepassingen met schuimende-of viskeuze producten. Daarom breidt Packo Pumps zijn gamma uit met een zijkanaalpomp om ook een antwoord te bieden op deze toepassingen.

De pompen van Packo staan bekend om hun hoge reinigbaarheid. Ook bij de nieuwste telg in de familie, is bij het ontwerp gelet dat deze makkelijk en goed te reinigen is. Enkele concrete voorbeelden hiervan:

De positie van de uitlaat.

Bij veel zijkanaalpompen bevindt de asafdichting zich in een dode ruimte. Bij de MSCP zit de uitlaat van de pomp op de dichtingskamer. Zo wordt de dichtingskamer continu goed doorgespoeld en kan er geen dode ruimte ontstaan.

Impeller

Bij zijkanaalpompen waarvan de impeller aan de buitenkant gesloten is, is er altijd een niet te reinigen nauwe spleet tussen de impeller en het pomphuis. Gebruik je een open impeller dan gaan de schoepen vaak trillen, met veel lawaai als gevolg.

Daarom gebruikt Packo bij zijn MSCP serie een verbindingsring aan de buitenkant van de schoepen. Enerzijds zullen deze het trillen van de schoepen voorkomen. Anderzijds is de ring zo smal dat de ruimte erachter toch nog gemakkelijk te reinigen is.

Naast de klassieke impeller met rechte schoepen heeft Packo Pumps ook een unieke impeller met geprofileerde schoepen ontworpen voor deze pomp. Daardoor kunnen ze een bredere range werkingspunten uit dezelfde pomp halen.

De zuigkamer zelf is trouwens voldoende groot zodat bij het uitzetten van de pomp, er voldoende vloeistof in de pomp blijft. Zo blijft de pomp bij het herstarten volledig zelfaanzuigend.

Zoals elke Packo pomp is de MSCP opgebouwd met genormeerde asafdichtingen en motoren.

Ideaal voor luchtverwerkende (hygiënische) toepassingen

Deze zelfaanzuigende zijkanaalpomp is ideaal voor toepassingen waar lucht moet doorgepompt worden tegen een hoge tegendruk in de persleiding.

De MSCP heeft een uitzonderlijke zuigkracht en luchtverwerkingscapaciteit. Daardoor kan hij de zuigleiding volledig leegzuigen, zelfs bij schuimende en iets viskeusere vloeistoffen.

Dankzij deze karakteristieken kan de MSCP dus ingezet worden bij het lossen van vrachtwagens en bij het pompen in hoge silo’s.

Door zijn hygiënisch design (elektro polijsten als oppervlaktebehandeling) is hij ook uitermate geschikt voor hygiënegevoelige omgevingen.

Meer info vindt u hier

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*