Overname Imperial door Whats Cooking (ex-Ter Beke) gaat misschien niet door?

De overname van Imperial door What’s Cooking? ligt momenteel stil omdat het auditoraat van de Belgische mededingingsautoriteit heeft voorgesteld de transactie niet goed te keuren. What’s Cooking? is het niet eens met dit standpunt en voert aan dat er geen rekening wordt gehouden met de internationale concurrentie waarmee het wordt geconfronteerd bij de levering van voornamelijk homogene huismerkproducten.

What’s Cooking, voorheen bekend als Ter Beke, is een vleesbedrijf dat bekend staat om zijn charcuterie en Come a Casa lasagnes. Het kondigde in 2021 de overname aan van Imperial in België en Stegeman in Nederland. Het bedrijf wil zijn verschuiving naar vegetarische en plantaardige producten versnellen en Imperial-Stegeman is actief in de sector van plantaardige alternatieven.

What’s Cooking? had in 2022 een omzet van 781 miljoen euro en had meer dan 3.000 mensen in dienst in 12 fabrieken in België, Nederland, Frankrijk, Polen en het VK, terwijl Imperial vijf productievestigingen in België en één in Nederland heeft.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*