Opnieuw winst voor premium gins van Lindemans

De premium gins van Lindemans vielen dit jaar al voor de derde keer in de prijzen op een internationaal sterke-drankenconcours. In januari 2023 pakte de Lindemans Premium Distilled Gin Red op de World Gin Awards het goud en werd zelfs bekroond met de trofee ‘Country Winner’. Het brons was toen voor de Lindemans Premium Distilled Gin Clear. In maart won de klare gin opnieuw een bronzen medaille op de International World & Spirits Competition 2023. Zopas raakte bekend dat de Lindemans Premium Distilled Gin Clear het zilver in de wacht sleepte op de zesde editie van de London Spirits Competition. De Lindemans Premium Distilled Gin Red won een bronzen medaille.

“Het doet ons veel plezier dat onze premium gins keer op keer scoren op internationale wedstrijden. Wanneer ginkenners en leden van vakjury’s ze na een blindproeverij een medaille toekennen, dan is dat ontegensprekelijk het bewijs dat het toppers zijn”, zegt Dirk Lindemans.

“Zowel onze klare als onze rode gin zijn authentieke streekproducten. Ze worden gemaakt op basis van een distillaat van Oude Kriek Cuvée René”, legt Geert Lindemans uit. “De Oude Kriek wordt gebrouwen in onze brouwerij te Vlezenbeek en in Aalst gedistilleerd bij Stokerij De Moor. Wanneer je van onze gins geniet in combinatie met een neutrale tonic, dan proef je de subtiele kriekensmaak.”

Naast geuze, kriek en andere lambiekbieren heeft de familiale lambiekbrouwerij Lindemans ook twee gins in haar assortiment. Ze worden gemaakt op basis van Lindemans Oude Kriek Cuvée René en 15 zorgvuldig uitgekozen kruiden, waaronder jeneverbes, koriander, engelwortel, iriswortel, paradijszaad, cardamom, lavendel en rozemarijn.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*