Op Brussels Beer Challenge wint wint Rodenbach een gouden, zilveren en bronzen award in de categorie Red Ale

Tijdens een driedaags evenement organiseerde de Brussels Beer Challenge een panel van 95 internationaal gerenommeerde bierkenners die 1811 bieren uit 38 landen proefden. De bieren werden gecategoriseerd op basis van herkomst, type en stijl, en nauwgezet geëvalueerd. Aan het einde van de proeverijen werden de beste bieren in elke categorie bekroond met een gouden, zilveren of bronzen award.

Rodenbach Brouwerij, vaak aangeprezen als “waarschijnlijk de meest bekroonde brouwerij ter wereld”, kreeg van de professionele jury een aanzienlijke erkenning met drie onderscheidingen. Rodenbach Grand Cru kreeg goud, Rodenbach Classic zilver en Rodenbach Alexander brons. Deze onderscheiding betekent een aanzienlijke prestatie voor Brouwerij Rodenbach en bevestigt de consistente kwaliteit die het brouwteam nastreeft. Met name de Britse bierexpert Jackson omschreef Rodenbach als “het meest verfrissende bier ter wereld”. Om dit te bereiken moet het bier maanden of zelfs jaren rijpen in de 294 eiken vaten van de brouwerij. De keldermeesters mengen vakkundig jong en gerijpt bier om de fruitige Rodenbach Classic, de meer complexe Rodenbach Grand Cru, de verfijnde Rodenbach Vintage en afgeleide fruitbieren zoals Fruitage by Rodenbach en Rodenbach Alexander te creëren. Onlangs lanceerden de brouwmeesters gelimiteerde edities genaamd ‘Rodenbach Evolved’, die een gedurfde nieuwe richting voor de iconische Rodenbach bieren vertegenwoordigen, de grenzen van vakmanschap verleggen en een innovatieve geest omarmen.

Groep Swinkels

Swinkels Family Brewers, waaronder de Belgische brouwerijen Rodenbach en Palm vallen, samen met Bavaria (NL), Brouwerij De Molen (NL) en Uiltje Brewing Company (NL), ontvingen gezamenlijk 13 prijzen tijdens de Brussels Beer Challenge. Rodenbach eiste de eer op, maar ook andere brouwerijen onder Swinkels schitterden. Brouwerij Palm’s Steenbrugge Dubbel Bruin won goud. Brouwerij De Molen behaalde 2 gouden awards, Uiltje Brewing Company ontving 1 gouden, 1 zilveren en 2 bronzen awards. Bavaria behaalde ook een gouden en een zilveren medaille. Tot slot werd De Koningshoeven (La Trappe), aangesloten bij Swinkels, geëerd met een bronzen medaille.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*