Ontdek provincies in cijfers.be

De gemeentelijke economische steekkaarten zijn sedert begin 2018 voor iedereen raadpleegbaar. Het gaat onder andere over gegevens binnen de verschillende economische sectoren op vlak van tewerkstelling, aantal ondernemingen, oprichtingen en stopzettingen enz.

“Een handig werkinstrument voor iedereen die sectorspecifieke communicatie met cijfers wil onderbouwen.” Begin vorig jaar kondigen de provincies aan dat ze het resultaat van hun datavergaring inzake de diverse economische sectoren via www.provincies.incijfers.be ter beschikking zouden stellen. Met de data kan je gemakkelijk evoluties in kaart brengen.

De Vlaamse provincies ontwikkelden de website ‘www.provincies.incijfers.be’. De tool laat toe om op een gebruiksvriendelijke manier allerlei data te ontsluiten en voor te stellen in tabellen, kaarten, grafieken en presentaties.

Doel

Om de lokale besturen te ondersteunen, voorzien de provincies hen van kernindicatoren en data over inwoners, huishoudens, economie, mobiliteit en werkgelegenheid. De cijfers inzake landbouw en economie komen van officiële instanties en organisaties zoals FOD Economie, het Departement Landbouw en Visserij, het Voedselagentschap, BioForum, enz. De provincies staan in voor de verwerking van de gegevens en het invoeren in de databank. Ze beloven de cijfers jaarlijks te actualiseren.

Nieuwsgierig naar de cijfergegevens in jouw gemeente of provincie? Surf dan snel naar provincie.incijfers.be .

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*