Ontdek 21 brouwerijen tijdens de Leiestreek Brouwerijdagen

De Leiestreek Brouwerijdagen vinden plaats in de weekends van 14 oktober tot en met 27 november. Toerisme Leiestreek vzw organiseert dit initiatief in samenwerking met 21 brouwerijen uit de regio. Elk weekend zullen een aantal brouwerijen open zijn voor rondleidingen, workshops en unieke brouwervaringen. Het volledige programma is te vinden op www.toerisme-leiestreek.be/brouwerijdagen.

In 2022 zal Leiestreek haar ‘smaakmakers’ in de bloemetjes zetten met een grootschalige campagne. Tijdens de Leiestreekbierdagen worden ook brouwerijen en brouwers in de bloemetjes gezet. Samen met Toerisme Leiestreek vzw hebben 21 brouwerijen een exclusief aanbod samengesteld dat enkel te ontdekken valt tijdens de weekends van 14 oktober tot 27 november. Dankzij talrijke rondleidingen, workshops, proeverijen en originele bierbelevenissen kunt u de geschiedenis van het bier van dichtbij meemaken.

Onder de deelnemende brouwerijen zijn grote namen als Omer Vander Ghinste, De Brabandere, Verhaeghe en Rodenbach, maar ook kleinere brouwerijen als De Circus Brouwerij, D’Oude Maalderij en Dok Brewing Company. Voor toeristen, plaatselijke bewoners en bierliefhebbers is dit de ideale gelegenheid om in korte tijd en op een unieke manier kennis te maken met verschillende uitzonderlijke brouwerijen.

* Vertelwandeling bij Verhaeghe – 16/10, 30/10 & 20/11
Verteller Pol Ostyn neemt je mee op toer in Vichte tijdens de vertelwandeling ‘Van kasteel Verhaeghe naar brouwerij Verhaeghe’. Daarna volgt een rondleiding in de foederzaal en een degustatie van vier biertjes.

* Beer & Food workshop bij Rodenbach – 21/10 & 22/10
Bij Rodenbach in Roeselare word je verwend met twee ‘abieritieven’, een bezoek aan de kelders, en een reeks heerlijke herfsthapjes met uitgebreide uitleg.

* Klondiker – 22/10 & 23/10
Op 22/10 word je verwend met een ‘Beer & Ribs’ avond: Je smult van een aangepast bierhapje, ribs met Klondikerpatatjes en groentjes, en een aangepast bierdessert. Op 23/10 geniet je in de namiddag van een rondleiding en proeverij met een vleugje live muziek.

* Leer de perfecte OMER. schenken bij Omer Vander Ghinste – 28/10, 29/10 & 30/10
In Bellegem krijg je na een uitgebreid brouwerijbezoek met gids, een heuse tasting en een geschenk, ook nog een Perfect Serve OMER. sessie. Leer hoe je dit bier perfect uitschenkt en serveert.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*