Omya voltooit uitbreiding van de Orgon-fabriek

Omya (Zwitserland) heeft haar calciumcarbonaatproductiefabriek in Orgon (Frankrijk) verbouwd en uitgebreid, waardoor een aanzienlijk hogere capaciteit is ontstaan voor haar gefunctionaliseerde calciumcarbonaatproductplatform, een nieuwe verpakkingslijn en een magazijn ter plaatse. De moderne faciliteit produceert de minerale kwaliteiten van het bedrijf voor voedings-, farmaceutische, nutraceutische en cosmetische toepassingen in overeenstemming met de strengste duurzaamheids- en kwaliteitsnormen.

Omya voltooit uitbreiding van de Orgon-fabriek

Omya produceert haar producten uit natuurlijke kalksteen afkomstig uit de omgeving van Orgon, met een zeer lage ecologische voetafdruk. In de fabriek wordt ultrapuur calciumcarbonaat gefunctionaliseerd door middel van een gepatenteerd, zeer geavanceerd proces. De resulterende minerale ingrediënten Omyapharm®, Omyafood™, Omyanutra®, Omyaforte™, Omyaskin® en Omyadent® bieden meerdere voordelen voor eindproducten, vergemakkelijken de productieprocessen en verhogen het voedingsprofiel.


State-of-the-art faciliteit voor duurzame, hoogwaardige minerale producten

Omyafood™, Omyanutra® en Omyaforte™ hebben alle noodzakelijke certificeringen voor gebruik in calciumverrijkte voedingsmiddelen of voedingssupplementen. De persoonlijke verzorgingskwaliteiten Omyaskin® en Omyadent® voor huidverzorging en tandpastaformules zijn COSMOS goedgekeurd en NATRUE gecertificeerd. Bovendien heeft Omya een certificaat ontvangen waarin staat dat de site in Orgon farmaceutische hulpstoffen produceert volgens de EXCiPACT Good Manufacturing Practice (GMP) – dit naast het reeds bestaande Certificate of Suitability (CEP) voor het actieve farmaceutische ingrediënt Omyapure®. De fabriek voldoet ook aan de internationale kwaliteits-, milieu-, gezondheids- en veiligheidsnormen ISO 50001, ISO 9001, ISO 14001, ISO 22000, SMETA en OHSAS 18001.

Ecologie

Om de fabriek met succes te exploiteren en tegelijkertijd de delicate omgeving van het natuurpark van de Alpilles te behouden en te beschermen, houdt Omya rekening met het milieu op alle gebieden van haar activiteit. Met de hulp van plaatselijke ecologen heeft de Orgon-fabriek een herbebossingsplan opgezet om gebieden te herbebossen waar de inheemse dieren in het gebied kunnen gedijen. Bovendien wordt de impact van de steengroeve- en plantactiviteiten op de fauna tot een absoluut minimum beperkt en wordt er nauwlettend op toegezien.

Moderne Orgon-fabriek

Stefan Lander, Vice President Consumer Goods, Group Sales & Marketing bij Omya, legt uit: “Omya heeft een sterk engagement voor verantwoorde praktijken en strikte duurzaamheid. Waar we ook actief zijn, we houden rekening met de gevoeligheden van de lokale gemeenschappen en omgevingen. Het behoud van de biodiversiteit maakt altijd deel uit van ons besluitvormingsproces en is de hoeksteen van het beleid voor landherstel en waterbeheer. Orgon is een perfect voorbeeld van onze reeds lang bestaande principes en we zijn blij dat we deze moderne faciliteit in ons bedrijfsnetwerk hebben. De uitbreiding van de Orgon-fabriek is een belangrijke stap voor ons, omdat we onze klanten voorzien van natuurlijke en zeer functionele mineralen met behoud van een focus op economische en ecologische efficiëntie”.

Over Omya Group
Omya is een toonaangevende wereldwijde producent van industriële mineralen – voornamelijk afkomstig van calciumcarbonaat, dolomiet en perliet – en een wereldwijde distributeur van speciale ingrediënten. Omya werd in 1884 in Zwitserland opgericht en is wereldwijd aanwezig op meer dan 175 locaties in meer dan 50 landen met 9.000 werknemers. Omya levert duurzame producten en diensten met toegevoegde waarde uit verantwoord ingekochte materialen om te voldoen aan de behoeften van de huidige en toekomstige generaties. In de Consumer Goods sector biedt Omya innovatieve oplossingen op basis van zeer zuivere natuurlijke mineralen en complementaire ingrediënten die voldoen aan de strengste regelgeving en kwaliteitsnormen.
Voor meer informatie kunt u terecht op: www.omya.com

This post is also available in: nlNederlands

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*