Chocolatier Olivier Willems zet in op groei met opening tweede winkel in Oostende

Olivier Willems zet al 28 jaar de norm als chocolatier. Binnenkort opent hij een tweede winkel in Oostende, op de Oosteroeverkaai, de zogenaamde Versluyswijk. Willems zegt dat hij de twee ateliers (in het centrum van Oostende en in Oosteroever) wil harmoniseren op het vlak van productie, e-shop, opslag en verpakking.

Olivier Willems en zijn partner Inge Richir werden dit jaar opnieuw door Gault & Millau opgenomen in de gids “Beste chocolatiers van België en Luxemburg” voor 2022. Hun onderscheiding als “Chocolatier van het Jaar 2021” is ongetwijfeld een erkenning van jaren hard werken en een titel die Olivier en Inge als Oostendse chocolatiers met veel trots dragen.

Exclusiviteit

Experimenteren met chocolade en smaken is één ding, maar het is even belangrijk om voortdurend te werken aan de uitstraling, de exclusiviteit en het imago van het bedrijf. Elke goede ondernemer heeft een behoorlijke ambitie om te groeien en is daarom altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen. De winkel en het atelier zijn al 28 jaar gevestigd op de Alfons Pieterslaan 120 in de prachtige Belle Epoque wijk van Oostende. Een plaats waar leven, werk, opvoeding van kinderen en groei van het bedrijf altijd een belangrijke rol hebben gespeeld. Een plaats die echter te klein is geworden door de groeiende populariteit van het bedrijf.

Foto: Single Origine Chocolade

Tweede winkel en atelier

“We willen groeien, maar op een gecontroleerde manier, zoals we dat al jaren doen,” zegt Willems: “Niet te snel en vooral heel bewust van onze doelstellingen en onze visie op kwaliteit. In onze zoektocht naar een tweede winkel en werkplaats, keken we naar de Oosteroever. Een nieuwe, moderne wijk die de laatste jaren een populaire plek is geworden voor ambitieuze ondernemers. Na een goed gesprek met de Versluys Groep kwamen we al snel tot de conclusie dat onze tweede winkel en atelier een perfecte aanvulling zou zijn op de vele interieur-, food- en restaurantzaken die er al gevestigd zijn. De unieke omgeving van Oosteroever, met zijn fantasierijke nieuwe gebouwen en unieke maritieme karakter, sprak ons erg aan. In het voorjaar van 2022 openen we op deze nieuwe locatie een nieuw ‘Oosteroever Atelier’, waar ook een tweede ‘Olivier Willems Chocolatier’ vestiging komt.

Beelden: webshop & facebook Olivier Willems

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*