Novak Djokovic investeert in waterdrop® en zorgt voor een revolutie in de drankenindustrie

Professioneel tennisser Novak Djokovic heeft vandaag, 17 januari 2023, aangekondigd dat hij investeert in het bedrijf waterdrop® en ook als ambassadeur voor dit Oostenrijkse bedrijf zal optreden!

Het Weense bedrijf waterdrop® zorgt sinds 2016 voor een revolutie in de drankenindustrie met waterdrop® microdrinks en het wereldwijde hydratatieplatform. De waterdrop® microdrink is een suikervrij compact blokje dat oplost in water en het verrijkt met natuurlijke fruit- en plantenextracten en vitaminen. “Onze missie is mensen te motiveren meer water te drinken om gezonder, langer en duurzamer te leven”, zegt Martin Murray, oprichter en CEO van waterdrop®.

Het bedrijf waterdrop® en Novak Djokovic zijn vastbesloten een verouderd systeem fundamenteel te veranderen en samen te werken om een gezonde en duurzame waterconsumptie te bevorderen en tegen ongezonde, suikerhoudende dranken in plastic flessen te vechten.

Partnershap

Dit langdurige partnerschap tussen Novak Djokovic en waterdrop® zal deze innovatieve visie voor de drankenindustrie onder de aandacht brengen. Volgens de Plastic Pollution Coalition worden wereldwijd elke minuut een miljoen plastic flessen gekocht en wordt 91% van dit plastic niet gerecycleerd.

“High performance sport vereist niet alleen talent en training, maar ook het maken van de juiste keuzes voor je lichaam. Ik moest veel kennisgebieden onderzoeken en toepassen in mijn dagelijks leven. Goede hydratatie of goed watergebruik is een essentieel onderdeel van een gezonde levensstijl zonder het milieu te schaden. Ik geloof dat we door samen te werken een verschil kunnen maken en plastic flessen van de tennisbanen kunnen verbannen”, aldus Novak Djokovic. “Ik heb besloten mijn verantwoordelijkheid te nemen als atleet, publiek figuur en vader en te stoppen met het promoten van drank in plastic flessen.”

Novak Djokovic

Professioneel tennisser

Het bedrijf had zich al eerder gevestigd als leider in sporthydratatie met de lancering van Microlyte. De waterdrop® Microdrink is een compact suikervrij blokje dat oplost in water. Het verrijkt het water met natuurlijke fruit- en plantenextracten en vitaminen. In tegenstelling tot traditionele sportdranken heeft Microlyte een natuurlijke smaak, bevat het geen suiker of cafeïne en vermindert het het gebruik van plastic voor eenmalig gebruik.

Gedreven door innovaties als deze wil waterdrop® een groep authentieke en inspirerende leiders rond hydratatie samenbrengen.

“We zijn verheugd Novak Djokovic in ons team te verwelkomen als investeerder en ambassadeur. Novak is een van de grootste tennissers aller tijden en een van de meest gerespecteerde atleten in de sport. Hij is een inspiratie, niet alleen voor mij persoonlijk, maar voor vele generaties. Ik heb iemand ontmoet die echt om de planeet geeft en weet hoe belangrijk hydratatie is. Zijn inzet voor een gezonde en duurzame levensstijl past perfect bij onze missie. We zijn ervan overtuigd dat we met de steun van Novak Djokovic een verschil kunnen maken en een revolutie teweeg kunnen brengen in de drankenindustrie”, aldus Martin Murray, CEO en oprichter van waterdrop®.

Martin Murray,

CEO en oprichter van waterdrop®

Het Oostenrijkse merk steunt al de Amerikaanse tennissters Danielle Collins en Taylor Fritz en benadrukt het belang van toegewijde ambassadeurs. De transformatie van de ATP-toernooien is al begonnen met de invoering van innovatieve drinkbanken voor tenniswedstrijden zonder plastic flessen. Novak Djokovic, die een hoog bedrag van zeven cijfers heeft geïnvesteerd, zal zich bij waterdrop® aansluiten als investeerder en merkambassadeur.

WATERDROP

waterdrop® is vastbesloten om de fundamenten van de drankenindustrie te veranderen door het gebruik van plastic en de CO2-uitstoot aanzienlijk te verminderen. De recycleerbare verpakking van elk blokje bespaart tot 98% plastic en CO2 in vergelijking met voorverpakte drankjes in plastic flessen: 10 Waterdrop® microdrinks staan gelijk aan 1 plastic dopje. Daarnaast onderscheidt het merk zich met drinktech, accessoires en filtratiesystemen om klanten een complete drinkoplossing te bieden.

In samenwerking met Plastic Bank heeft waterdrop® zich er ook toe verbonden één plastic fles uit de natuur te verwijderen voor elk verkocht 12-pack. Dit stelt consumenten niet alleen in staat om duurzamer te drinken, maar ondersteunt ook de missie van waterdrop® voor een betere, plasticvrije toekomst.

Zes jaar na de oprichting heeft dit bedrijf meer dan 2 miljoen online klanten, meer dan 300 werknemers, is het aanwezig in meer dan 20.000 verkooppunten en heeft het meer dan 40 winkels in Europa, de VS en Singapore. Ga voor meer informatie naar www.waterdrop.nl.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*