Nieuwigheden uit België die opvielen tijdens Anuga

Enkele nieuwigheden die de aandacht tijdens Anuga trokken, mogen hier wel onder de aandacht worden gebracht! Een overzicht!

Vleeshandel Cis Van den Broeck introduceert Jocibeef en Jocipork

De producten van Vleeshandel / Vrieshuis Cis Van den Broeck zijn voortaan goed te herkennen aan de opvallende dozen van hun nieuwe merken JOCIBEEF & JOCIPORK. Deze merken zijn speciaal ontworpen voor de wereldwijde export van rund- en varkensbijproducten.

Met deze kleurrijke verpakking gaat de firma in op vraag van de klanten / landen waarbij de uitstraling van de verpakking een grote impact heeft. Naast deze nieuwe verpakkingen heeft de firma nog tal van andere verpakkingsmogelijkheden. Bij het ontwerp werd ook rekening gehouden met voedselveiligheid en constante verpakkingskwaliteit.

Dhagrameat introduceert emulsie-spekplaat tech

De firma Dhagrameat, gespecialiseerd in de verwerking van varkensrugspek, lanceert een gebruiksvriendelijke emulsie-spekplaat op basis van natuurlijk varkensspek, of kippenvet of 100% plantaardige olie.

Deze innovatie is hittebestendig en kan zowel gebruikt worden voor verse producten zoals brochettes, tournedos, rôtis en paupiettes als voor gekookte producten zoals pâtés en kopproducten.
Dhagrameat kan deze emulsie spekplaat tech aan een stabiele prijs produceren volgens diverse lastenboeken (vb. QS, BLK, … ) en op iedere gewenste afmeting met een constante dikte van 2,5mm tot 6mm.

Inex culinaire room: de nieuwe roomsensatie met 20% minder vet

Belgische zuivelproducent Inex heeft zijn roomassortiment aangevuld met een innovatief topproduct: een culinaire room met slechts 20% vetgehalte, gemaakt op basis van Belgische weidemelk.

Deze melk is afkomstig van boerderijen waar de koeien minimum 120 dagen per jaar, minstens 6 uur per dag in de wei lopen. Weidemelk draagt dus niet enkel bij tot het welzijn van de koeien, het zorgt ook voor een authentieke smaak.

Chefs die op zoek zijn naar de ideale room voor de bereiding van soepen en sauzen, zullen in de culinaire 20% room van Inex de perfecte bondgenoot vinden. Ondanks het lagere vetgehalte staat de room garant voor een uitstekende binding en dikking, met een rijke romige smaak als resultaat.
Inex heeft met deze room de optimale balans gevonden tussen smaak, functionaliteit en houdbaarheid. Daar is o.a. de handige en milieubewuste verpakking mede verantwoordelijk voor.

Chefs zullen het optimale gebruiksgemak én minimale productverlies enorm waarderen.

Olympia lanceert nieuw dessertgamma

De zuivelspecialist Olympia presenteert nieuwe zuiveldesserts om te beantwoorden aan de vraag naar lekkere én gezonde dessertjes.

• Caramelpudding: een zeer zachte pudding, geblend met caramel

• Panna cotta om te decoreren met frambozen- of fruitcoulis. Snel en makkelijk.

• Bio-rijstdessert, op basis van biologische ingrediënten.

• Lactosevrij rijstdessert op basis van lactosevrije melk.

Kaasbrik doelt op pizzamarkt met Mozzaiolo

Met de nieuwe Mozzaiolo brengt Kaasbrik geraspte pizzakaas op de markt die een kwalitatief alternatief vormt voor de gekende mozzarellakaas, maar aanzienlijk minder duur is. De verpakkingen van 2 kg zijn meteen geschikt voor de pizzarestaurants voor wie dit product bedoeld is. Kaasbrik mikt met deze innovatie op de opkomende Europese markten en verdere bestemmingen zoals het Midden-Oosten en Azië. Het product is Halal-gecertificeerd en mag buiten de EU vermarkt worden onder de naam ‘Mozzarella gemodificeerd met plantaardig vet. Mozzaiolo wordt immers op een gelijkaardige manier geproduceerd als een mozzarellakaas, waarbij het botervet vervangen wordt door plantaardig vet. Gezien het productieproces gelijk loopt, heeft de Mozzaiolo dezelfde eigenschappen (gelijkenis, stretch en smaak) als een echte mozzarella.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*