Nieuwe gautomatiseerde verpakkingslijn in gebruik genomen bij Griffith Foods

Griffith Foods, specialist in de ontwikkeling en productie van aangepaste kruidenmengsels, sauzen, marinades en coatings voor de voedingsindustrie, heeft een nieuwe verpakkingslijn onthuld in haar Europese hoofdkantoor in Herentals. Griffith Foods automatiseert het vullen van zakken van 15 tot 20 kilo, waarvoor voorheen handwerk nodig wasn een robot stapelt nu de zakken op pallets. Griffith Foods investeerde 3 miljoen euro in de nieuwe verpakkingslijn.

Griffith Foods, specialist in de ontwikkeling en productie van kruidenmengsels, sauzen, marinades en coatings voor de voedingsindustrie, bereidt al die producten op maat van de klanten. De klanten uit de voedingsindustrie verwerken die mengelingen vervolgens in hun eigen voedingsmiddelen. Ondanks de uitdagende COVID-19 jaren heeft Griffith Foods een enorme groei gekend en zijn aantal werknemers zien stijgen van 208 naar 260, waaronder 20 verschillende nationaliteiten. Om die groei op te volgen, investeerde het bedrijf in 2020 al drie miljoen euro in een nieuwe ergonomische mengafdeling.

Verpakkingslijn

En recentelijk dus ook in een nieuwe grotendeels geautomatiseerde verpakkingslijn. “De productie hier bestaat in feite uit drie stappen”, legt algemeen directeur Thomas Verrooten van Griffith Foods Noord-Oost-Europa. uit. “Ten eerste alle verschillende grondstoffen of ingrediënten die nodig zijn voor een bepaalde receptuur bij elkaar verzamelen. De tweede stap is die te mengen in onze speciale mengafdeling. Daar komt wel heel wat vakmanschap bij kijken, want het is heel belangrijk dat de juiste hoeveelheden worden afgewogen en op het juiste moment aan het mengsel worden toegevoegd.”
De derde stap is het verpakken van bekomen mengsel in de benodigde verpakkingen. Dat gebeurde tot voor kort manueel aan de onderzijde van de mengmachine. “Onze medewerkers vulden aan het eind van de menglijn zelf de zakken van vijftien of twintig kilo. Daar zijn sterke mannen voor nodig, maar dat werk geeft veel belasting voor nek en rug. Dat afvullen in verpakkingen gebeurt nu volautomatisch, waarbij ook een robot de zakken op paletten stapelt.”

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*