Nieuwe fabriek Aviko zal begin 2022 “officieel” operationeel worden

Binnenkort, in principe al begin volgend jaar, opent de Nederlandse Aviko-groep de deuren van haar enorme frietfabriek in Poperinge. Een proefrun is al aan de gang. Als de kruissnelheid is bereikt, zullen 110 mensen een nieuwe baan hebben gevonden. Aviko exporteert naar 110 landen over de hele wereld.

Het Nederlandse bedrijf maakt deel uit van Royal Cosun, een agro-industriële coöperatie en producent van voedings-, non-food- en chemische producten en ingrediënten met een jaaromzet van ruim 2 miljard euro.

Aviko kent West-Vlaanderen goed. In 2008 heeft de groep zich hier gevestigd door de overname van het bedrijf Eurofreez. Aviko is een reus in de productie van frieten omschrijft zichzelf als het op drie na grootste bedrijf ter wereld. De nieuwe fabriek in Poperinge zal jaarlijks ongeveer 175.000 ton diepvrieschips produceren, die over de hele wereld zullen worden geëxporteerd.
Een nieuwe mijlpaal

Naast de fabriek wordt een 40 meter lange opslagplaats gebouwd op het 8 hectare grote terrein, dat een nieuw herkenningspunt zal worden voor het industriegebied van Poperinge. De vriestunnel (die 25 ton spaanders per uur kan invriezen) zal worden geleverd door het familiebedrijf SKT uit Ieper.

Aviko wil zich ook in Poperinge van zijn duurzame kant laten zien. Een warmtekrachtkoppelingcentrale en meer dan 2.500 zonnecellen zullen zorgen voor een onafhankelijke energieproductie. In totaal zullen ongeveer 150 mensen in de nieuwe vestiging werken: 45 gevestigde werknemers en 110 nieuwkomers.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*