Nieuwe eco-verpakking voor Koffie Kàn

De artisanale koffiebranderij Koffie Kàan uit Wenduine pakt uit met een nieuwe eco-verpakking en dito design, ideaal passend bij dit duurzame koffiemerk!

Duurzame traditie

Koffie Kàn koos het voor een ecologisch verantwoorde verpakking, die de duurzame huisfilosofie tastbaar maakt. De gebruikelijke combinatie van aluminium en plastic werd vervangen door een ‘AmLite’ verpakking. De basis hiervan is polyethyleen gemaakt van bio-ethanol, onttrokken uit Braziliaans suikerriet. Deze hernieuwbare bron van polyethyleen heeft geen enkel aandeel in de ontbossing in Brazilië en weegt evenmin op de watervoorraden in de teeltgebieden.

De fijnste aroma’s

Koffie Kàn ontwikkelde een eigen, gepatenteerde technologie, Dycolote Roasting, om koffiebonen langzaam te roosteren. Door de verhitting karamelliseren de suikers in de boon. Een correcte temperatuur en roostertijd zijn essentieel voor een fijne, volle smaak. Koffie Kàn roostert zijn bonen veel trager dan grote industriële spelers: ‘slow roasting’. Daardoor komt niet alleen de smaak beter tot uiting. De koffie prikkelt de maag veel minder, omdat er geen verbrande suikers en oliën in aanwezig zijn. “We werken onder het motto slow coffee“, zegt zaakvoerder Marjolein Vermeersch. “In jachtige tijden moet je je tijd durven nemen. Wij handelen echt naar die filosofie. Onze koffiemelanges vind je niet in de supermarkt maar in bakkerijen, biowinkels en voedingsspeciaalzaken. Plekken waar je naartoe wandelt of fietst, op mensenmaat. En wie te ver af woont, kan altijd online bestellen.”

Slow coffee

Nog meer weten over koffie? Marjolein Vermeersch en haar mama Martine Nijsters schreven er een mooi boek over. Vol boeiende achtergrondinformatie, leuke weetjes en lekkere recepten!

Meer informatie en bestellen kan op koffiekan.eu/koffie/slowcoffee-boek.

Naast de vele speciaalzaken waar je Koffie Kàn vindt, kan je alle melanges van Koffie Kàn ook eenvoudig online bestellen in de webshop: www.koffiekan.eu. Je vindt er ook een leuk assortiment accessoires zoals kopjes, kannen, koffiemolens, thermoskannen, drippers, waterketels enzovoorts. Heel leuk voor cadeautjes!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*