Nieuwe drooginstallatie bij Mouterij Albert van Heineken in Puurs

De Nederlandse biergigant Heineken heeft aangekondigd 101 miljoen euro te investeren in Mouterij Albert in Puurs. Deze investering is gericht op duurzaamheid en de installatie van een nieuwe drooginstallatie. Hierdoor zal de productiecapaciteit van de mouterij stijgen van 275.000 ton naar 375.000 ton, goed voor in totaal 10 miljard pilsbieren.

De nieuwe drooginstallatie, die onlangs is geopend, is volledig geautomatiseerd. Ze bestaat uit een grote hal met een kuip waar vochtig gekiemd graan wordt gedroogd bij een temperatuur van 80°C. Ondanks de automatisering worden er toch zes nieuwe banen gecreëerd. Het totaal aantal werknemers komt daarmee op 60.

Kilmaatneutraal in 2027

Naast het verhogen van de productiecapaciteit zal de nieuwe drooginstallatie ook bijdragen aan de ambitie van de mouterij om in 2027 klimaatneutraal te zijn. Momenteel gebruikt de locatie nog gewone elektriciteit en gas, maar in de toekomst gaat men volledig overschakelen op groene stroom en afvalwarmte. Een biogasinstallatie blijft behouden voor noodgevallen. Groene stroom zal voornamelijk geleverd worden door Heineken’s zonneparken in Italië en windparken in Finland.

Mouterij Albert

Mouterij Albert is de grootste mouterij van Heineken en levert 20 procent van het bier dat door de brouwerijgroep wordt geproduceerd. Vanuit deze locatie wordt mout geleverd aan 70 brouwerijen in 32 landen. Met de investering en duurzaamheid streeft Heineken naar verdere groei en duurzame productieprocessen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*