Nieuwe aandeelhouders gezocht voor Stevia One

De bekende West-Vlaamse ondernemer Filip Balcaen (investeringsgroep Baltisse) is op zoek naar een extra aandeelhouder voor het Peruaanse bedrijf Stevia One. Filip Balcaen heeft het grootste deel van het bedrijf sinds enkele jaren in handen. Stevia One heeft zijn hoofdkwartier in Lima.

Stevia One werd destijds (2014) opgericht door de bekende Antwerpse familie Savereys, die ongeveer 18 miljoen euro in het bedrijf investeerde. Sindsdien heeft Savereysen de controle over Stevia One behouden op 13%.

Filip Balcaen had drie jaar lang een meerderheidsbelang en daar had hij een goede reden voor. Hij gelooft sterk in het potentieel van Stevia, dat bekend staat als een substituut voor suiker en andere zoetstoffen, maar nog altijd niet veel aan volume of marktaandeel wint. Van Balcaen staat bekend om zijn vermogen om te onderhandelen en om dit soort kansen te zien en te benutten. Stevia One heeft zijn eigen plantages, zijn eigen verwerkingsbedrijf en controleert dus de hele keten, van de planten tot het eindproduct.

Met wie Filip Balcaen in dit stadium te maken heeft en om hoeveel aandelen het gaat, blijft voorlopig een goed bewaard geheim.

Foto: Wikimedia Commons

This post is also available in: nlNederlands

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*