Nieuw magazijn voor Marma door sterke groei

Bio is hot! Dat bewijst het familiebedrijf Marma uit Tienen met zijn biologische producten, die erg in trek zijn. Daarom heeft het bedrijf de opslagcapaciteit vergroot met een nieuwe magazijn aan de Fred Chaffartlaan 11 in Tienen. De firma Marma deed dit op een milieuverantwoorde manier, met aandacht voor energie en milieu, onder meer door het plaatsen van zonnepanelen en een warmtepomp.

Marma deed het in 2020 – ondanks corona – beter dan ooit. Hun bioproducten vallen duidelijk in de smaak bij hun klanten. Door de groeiende vraag werd het vorige magazijn te klein en was Marma genoodzaakt uit te breiden. Het gloednieuwe magazijn werd gebouwd op de Feed Food Health Campus in Tienen, ook in het hart van de Benelux. En vlak naast de E40. Wat wil je nog meer?


Meer opslagruimte

Door de snel stijgende productie van biologische producten werd het oude magazijn te klein. Het nieuwe magazijn biedt de oplossing met meer opslagruimte voor droge, verse en diepgevroren producten. Ook het aantal laadperrons is uitgebreid om de leveringen sneller en vlotter te laten verlopen. Het nieuwe jaar is dus goed begonnen voor Marma.


Marcel Portauwe:”Toenemende omzet vroeg om meer opslagruimte”.

Energiebesparing en milieu-initiatieven

Marma heeft niet alleen de omvang van zijn magazijn vergroot. de firma heeft ook nagedacht over haar ecologische voetafdruk. Vandaar de stappen die ondernomen werden om energie te besparen, zoals het installeren van geïsoleerde muren, LED-verlichting en thermische ramen met driedubbele beglazing. Het magazijn heeft ook 480 zonnepanelen, waarvan de overtollige energie wordt opgeslagen als koude in de vriezer.

Er wordt ook bijzondere aandacht besteed aan het milieu, bijvoorbeeld met geluidsarme schroefcompressoren en ventilatoren, drie regenwaterputten voor eigen gebruik, twee zinkenvijvers voor de infiltratie van overtollig regenwater en een parkeerterrein met grasdallen voor de infiltratie van water. Zo is de cirkel rond voor het bedrijf.

Over Marma Marcel Portauwe startte Marma in 1995 met een bescheiden assortiment aan natuur- en bioproducten. Doorheen de jaren breidde zowel het aanbod als het bedrijf verder uit. Vandaag behoort Marma tot de top van Belgische bedrijven gespecialiseerd in ecologische en biologische producten. Met meer dan 5.000 producten in het assortiment en 40 werknemers zorgen ze dagelijks voor de toevoer van natuur- en bioproducten naar winkels over heel België.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*