Nieuw bedrijfspand Smilde Bakery geopend

Het nieuwe bedrijfspand van Smilde Bakery in Edam werd vrijdag 20 mei officieel geopend. Het bedrijf, dat deel uitmaakt van Royal Smilde, produceert voornamelijk halffabrikaten van bladerdeeg zoals roomcroissants, taartbodems en bakkerijsnacks voor bakkerijen en supermarkten. Het nieuwe pand in Edam omvat een vernieuwde en uitgebreide fabriek, twee automatische productielijnen, een nieuw kantoor, een cafetaria en een bakkerijlaboratorium waar nieuwe producten worden ontwikkeld.

Royal Smilde is een internationaal voedingsmiddelenbedrijf met 7 productielocaties, een innovatiecentrum en verkooporganisaties in Nederland, België, Frankrijk, Engeland, Duitsland en West-Afrika. Met ongeveer 700 medewerkers heeft het bedrijf een omzet van ongeveer 250 miljoen euro. Royal Smilde bestaat uit vijf gespecialiseerde divisies. Naast Smilde Bakery zijn dat Smilde Foods, Smilde Natura, Smilde Futura en The Tapas Family.

Afdelingen

Smilde Foods produceert margarines, oliën, vetten, salades, sauzen, quiches en maaltijdcomponenten en voert merken als Fano en Bebo. Smilde Natura biedt een totaaloplossing voor een breed scala aan frituuroliën. Smilde Futura is het platform voor innovatieve productconcepten van Royal Smilde. Tapas Factory ontwikkelt en produceert snacks zoals empanadas, quesadillas, taquitos en mini food chains.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*