Nieuw akkoord met banken moet ondernemingen en zelfstandigen ondersteunen

Het akkoord dat zondag 22 maart tussen de federale regering, de Nationale Bank en de banksector tot stand kwam moet de gevolgen van het coronavirus op de economie verlichten.

Uitstel van betaling en garantie bij leningen

Ondernemingen en zelfstandigen die in moeilijkheden dreigen te raken, kunnen nu profiteren van een betalingsuitstel tot 30 september, die eveneens gratis is. Daarnaast activeert de federale overheid een garantiesysteem voor alle nieuwe leningen en kredietlijnen (met een maximale looptijd van 12 maanden) die door banken worden toegekend aan winstgevende niet-financiële ondernemingen en zelfstandigen. Het totale gegarandeerde bedrag is 50 miljard euro.

Uitzonderlijk

Een akkoord dat ondernemingen uitstel van betalingen verleent en garanties biedt bij nieuwe leningen. De staat stelt zich voor 50 miljard garant. “Dit is een uitzonderlijke crisis die uitzonderlijke maatregelen vereist”, zegt minister van Financiën Alexander De Croo (Open VLD). “Op dit moment doen we er alles aan om te voorkomen dat gezonde bedrijven ten onder gaan. Dit geldt ook voor gezinnen die in betalingsproblemen komen. Dit zou een neerwaartse spiraal op gang brengen en de huidige crisis alleen maar verergeren. We doen dus alles wat we kunnen om gezinnen en bedrijven te helpen.

zie betalingsuitstel kredieten

nieuwe spelregels tijdelijke werkloosheid

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*