Nicolaï en BelOrta investeren 8 miljoen euro in een nieuw bedrijf

Peter Nicolaï, directeur van het import- en exportbedrijf Nicolaï Fruit & Vegetables, heeft Sint-Truiden na 27 jaar verlaten. Omdat een uitbreiding op de site achter de vroegere Veiling Haspengouw niet aan de orde was, koos hij voor een nieuw gebouw op de fruit-site van BelOrta in Borgloon.

“De verhuis naar Borgloon is een evidente keuze, want we werken al 20 jaar samen met BelOrta en huren al jaren extra ruimte op de veilingsite van Borgloon”, legt Nicolaï uit. “Daarom bouwen we de nieuwe site als partners. BelOrta zal instaan voor de investering in het gebouw, terwijl wij verantwoordelijk zullen zijn voor de volledige montage en inrichting van de magazijnen en kantoren. Het hele gebouw is ontworpen door Klaarchitectuur met een sterke focus op efficiëntie.” De totale oppervlakte bedraagt 6.500 m2, waarvan 600 m2 kantoorruimte. Er zijn ook 1.400 zonnepanelen.

Nicolaï Fruit heeft 25 mensen in dienst en verwacht tegen 2020 een omzet van 45 miljoen euro. “Uiteindelijk zijn we erin geslaagd een proces van vier jaar af te ronden bij het vinden van de grond, het verkrijgen van de vergunningen en de bouw van het nieuwe gebouw, dankzij een uitstekende mede-investering en partnerschap met BelOrta,” zegt Peter Nicolaï.

Johan De Gendt, CEO van Nicolaï, voegt hieraan toe: “Onze business is de wereldwijde import en export van fruit en alle groenten. Detail- en groothandelaren zijn onze voornaamste verkoopkanalen. Daarom konden we geen geschiktere locatie bedenken. Ten eerste is de logistiek tussen Sint-Truiden en Borgloon niet meer nodig. Bovendien is elk magazijn uitgerust met traceringssoftware, zodat producten snel kunnen worden teruggevonden en de voedselveiligheid kan worden bewaakt. En last but not least, de verpakking. De aanwezigheid van de verpakkingsfaciliteit op het terrein profiteert ten volle van de optimalisatie. Elke detailhandelaar heeft zijn eigen verpakking, waar wij nu heel snel op kunnen inspelen.

Volgens vestigingsmanager Kris Jans is de komst van de firma Nicolai een goede zaak voor de fruithandel in het algemeen en een perfecte aanvulling op wat BelOrta momenteel vertegenwoordigt. Ook de samenwerking met het verpakkingsbedrijf Sort & Pak Service, een dochteronderneming van BelOrta, is voor alle betrokkenen positief.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*