Neuhaus in Vlezenbeek blijft tot begin augustus dicht wegens salmonellabesmetting

Na de ontdekking van een salmonellabesmetting bij Barry Callebaut in Wieze is de productie van pralinefabrikant Neuhaus stilgelegd. Het zal waarschijnlijk tot begin augustus duren vooraleer de pralines opnieuw van de productielijn komen.

“Neuhaus is een klant van Barry Callebaut voor de aankoop van chocolade. We hebben onmiddellijk alle chocoladeproducten die na zaterdag 25 juni in onze fabriek in Vlezenbeek geproduceerd werden, langs de kant gezet en geïsoleerd”, zegt algemeen directeur Ignace Van Doorselaere. In totaal moet nu tachtig ton chocolade vernietigd worden omdat die besmet zou kunnen zijn. Bovendien moet de hele fabriek worden gereinigd en gedesinfecteerd. Dit zal ongeveer vier weken in beslag nemen. Gedurende deze periode zal de fabriek gesloten zijn.

Neuhaus zegt dat het voldoende pralines in voorraad heeft om deze weken te overbruggen, zodat de winkels niet zonder pralines komen te zitten.”Het zou beter geweest zijn als we vroeger op de hoogte waren gebracht van de besmettin”g”, zegt Ignace Van Doorselaere. Dan hadden we sneller kunnen handelen.” Barry Callebaut-woordvoerder Korneel Warlop heeft begrip voor de reactie van Neuhaus, maar beklemtoont dat de melding zo snel mogelijk is gebeurd.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*