Nestlé vindt de eerste 70% pure chocolade uit die volledig is gemaakt van niets anders dan de cacaovrucht

Nestlé kondigde gisteren, 16 juli 2019 aan dat zij een unieke chocolade heeft ontwikkeld die volledig is gemaakt van de cacaovrucht, waarbij de bonen en de pulp als enige ingrediënten worden gebruikt en er dus geen geraffineerde suiker wordt toegevoegd.

Nestlé is van plan om dit najaar het eerste product te introduceren in de KitKat Chocolatory in Japan. Volgend jaar zullen ook in andere landen producten geïntroduceerd worden door de meest populaire chocolademerken van Nestlé.

Ontpulper

Nestlé heeft een techniek ontwikkeld waardoor het op natuurlijke wijze de pulp kan extraheren en gebruiken in chocolade, zonder afbreuk te doen aan smaak, textuur en kwaliteit. Tot nu toe werd chocolade gemaakt met de toevoeging van geraffineerde suikers. Deze gepatenteerde innovatie levert een goed smakende chocolade met slechts één ingrediënt – de cacaovrucht.

Geen geraffineerde suiker

“We zijn trots dat we chocoladeliefhebbers een nieuwe chocolade kunnen bieden die volledig is gemaakt van de cacaovrucht zonder toevoeging van geraffineerde suiker. Dit is een echte innovatie die de natuurlijke zoetheid van de cacaopulp gebruikt om een pure, nieuwe chocoladebeleving te bieden”, aldus Patrice Bula, Head of Strategic Business Units, Marketing and Sales bij Nestlé. 

Vroeger veel verlies

De cacaovrucht bevat cacaobonen en cacaopulp. De pulp omringt de bonen, het is zacht, zoet en wit van kleur. Een deel van de pulp wordt gebruikt in de fermentatie van de cacaobonen nadat ze zijn geoogst, en meestal wordt een aanzienlijk deel verwijderd waarmee de waarde verloren gaat. Tot nu toe is de pulp niet gebruikt als een ingrediënt om chocolade van nature te zoeten.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*