Nestlé mag niet langer de term “incredible” gebruiken

Het Internationaal Gerechtshof in Den Haag heeft het Zwitserse levensmiddelenbedrijf Nestlé verboden zijn veganistische hamburgers in Europa op de markt te brengen onder de naam “Incredible Burger”. Volgens de rechters lijkt de naam te veel op de merknaam “Impossible Burger” van de Amerikaanse startup Impossible Foods en is deze dus in strijd met het auteursrecht.

“We zijn dankbaar dat de rechtbank het belang van ons handelsmerk erkent. De uitspraak beschermt ons handelsmerk tegen een aanval van een machtige multinationale reus”, zegt Dana Wagner, hoofd van de juridische afdeling van Impossible Foods. Nestlé had tegen de uitspraak gepleit dat elk bedrijf de term “Ongelooflijk” zou moeten kunnen gebruiken om zijn producten te beschrijven.

Nieuwe naam: sensational burger

Nestlé heeft vier weken de tijd om producten met het label “Incredible Burger” uit de handel te nemen. Als dit niet gebeurt, kan dit leiden tot boetes van 25.000 euro per dag voor elk van de tien Nestlé-dochterondernemingen die bij de rechtszaak betrokken zijn. Het bedrijf is van plan in beroep te gaan, maar zal zich aan de uitspraak houden. Het had eerder de lancering voorbereid van een nieuw product genaamd “Sensational Burger”. Alle plantaardige vleesvervangende producten zullen nu deze naam dragen.

This post is also available in: Nederlands

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*