Nestlé legt grotere voorraden aan in Groot-Brittannië.

Nestlé vergroot zijn voorraden in Groot-Brittannië. Het Zwitserse levensmiddelenconcern bereidt zich zo voor op eventuele leveringsproblemen door de Brexit.

Dat heeft Nestlé-baas Mark Schneider bekendgemaakt in de Duitse krant Frankfurter Allgemeine. “Het uittreden van Groot-Brittannië uit de Europese Unie maakt de levering van supermarktproducten kwetsbaar”, zegt Schneider. Het bedrijf wil voorkomen dat Nestlé-producten na de Brexit bij de grens worden tegengehouden en dat ze Britse klanten zullen mislopen. “Daarom hebben we voorzichtigheidshalve onze voorraden vergroot.”

Het vertrek van Groot-Brittannië uit de EU is gepland op 29 maart volgend jaar. De Britse premier Theresa May heeft met de EU een akkoord over het vertrek gesloten, dat echter op weinig steun kan rekenen in het Britse parlement. Daarmee is de kans op een harde Brexit, zonder afspraken over onder meer grensoverschrijdend goederenverkeer, toegenomen. “Uit voorzorg hebben we onze voorraden in Groot-Brittannië voor belangrijke productgroepen uitgebreid”, verklaarde de CEO van Nestlé in een interview. “Dus als er vertragingen of problemen optreden, blijven we in staat om Britse consumenten te bedienen.”
 

Bron: FoodHolland

This post is also available in: Nederlands

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*