Nespresso maakt koffiecup biologisch afbreekbaar met papieren versie

Nespresso lanceert een biologisch afbreekbare papieren cup. Deze cup zal naast de aluminium cups worden aangeboden, niet in plaats daarvan. Daarvoor verrichte het Nespresso team drie jaar onderzoek naar een composteerbare papieren koffiecapsule. De smaak blijft even lekker als bij de alu-cups.

Voor Nespresso was het uiterst belangrijk om de consument dezelfde koffiekwaliteit te garanderen als vroeger met de alu-cups. Het merk heeft de vraag van de consument naar composteerbare verpakkingen zien toenemen. En wilde ook aan die wens toegemoetkomen.


Duurzame opties

Guillaum Le Cunff, CEO van Nespresso: “Sinds we een B Corp-bedrijf zijn, willen we onze consumenten duurzame opties bieden. Daarom zijn we verheugd om naast de aluminium capsule ook de composteerbare papieren cap te introduceren. Die is recycleerbaar en gemaakt van 80% gerecycleerd aluminium.”

Technologie

Nespresso gebruikt een proces van de Finse verpakkingsfabrikant Huhtamäki om de houtvezelpulp met uiterste precisie te vormen. De verpakking bevat echter een biologisch afbreekbare coating die de koffie beschermt tegen oxidatie tijdens vervoer, opslag en extractie onder hoge druk in de koffiemachine. Deze capsules zijn bedoeld voor consumenten die compost willen maken. Wie de aluminium versie gebruikt, kan deze nog steeds inleveren voor recycling.

Eigen markt

Het papieren deksel is gecertificeerd door TÜV Oostenrijk. In Frankrijk kunnen consumenten gebruikte papieren capsules bij het organisch afval gooien. De capsules zullen eerst in Frankrijk en Zwitserland worden getest voordat ze in andere Europese landen worden geïntroduceerd.

Druk van het Zwitserse Migros?

Nespresso zou deze biologisch afbreekbare koffiecups op de markt brengen als tegenwicht tegen concurrenten die proberen in te breken in de lucratieve markt van de koffiecups. Zo is er Migros, de grootste Zwitserse supermarktketen, die in september zijn eigen volledig biologisch afbreekbare koffiecups lanceerde, waarvoor zelfs een eigen machine nodig is. De CoffeeB-capsules van Migros zijn verkrijgbaar in Zwitserland en Frankrijk, een van de belangrijkste markten van Nespresso, en worden volgend jaar in Duitsland geïntroduceerd.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*