Nederlands kweekvleesbedrijf Meatable trekt 35 miljoen dollar aan voor opschaling productie

Meatable, een ontwikkelaar van celgebaseerde vleesproducten (kweekvlees) gevestigd in Delft, heeft $ 35 miljoen aan extra financiering binnengehaald, waarmee de totale financiering op $ 95 miljoen komt. Agronomics leidde de succesvolle financieringsronde en het Nederlandse Invest-NL trad toe als nieuwe investeerder met een bijdrage van $17 miljoen. Meatable kreeg ook aanhoudende steun van bestaande investeerders, waaronder BlueYard, Bridford, MilkyWay, DSM Venturing en Taavet Hinrikus.

Meatable maakt gebruik van een gepatenteerde opti-ox technologie die de productie van echte spier- en vetcellen in slechts 8 dagen mogelijk maakt. De extra financiering zal worden gebruikt om de activiteiten van het bedrijf verder op te schalen en de commerciële lancering te versnellen. De schaalvergroting en procesoptimalisatie zullen de productiekosten verlagen om te kunnen concurreren met de traditionele vleesproductie en commerciële volumes te bereiken.

Singapore

De producten van Meatable, waaronder varkensworstjes en dumplings, zullen vanaf 2024 verkrijgbaar zijn in geselecteerde restaurants en retailers in Singapore. Het bedrijf heeft eerder in 2023 met succes de eerste externe proeverijen gehouden in Singapore, na goedkeuring van het Singapore Food Agency. Het is ook begonnen met de productie in samenwerking met Esco Aster, de eerste en enige commercieel erkende celvleesproducent in Singapore, en is bezig met de ontwikkeling van zijn productassortiment.

USA

Naast de voorbereidingen voor de lancering in Singapore wil het bedrijf uitbreiden naar de Verenigde Staten en daarbuiten. Recente ontwikkelingen op het gebied van regelgeving hebben het vertrouwen in de sector versterkt, aangezien de Verenigde Staten goedkeuring hebben gegeven aan twee celvleesbedrijven om hun producten te verkopen. Bovendien werd Nederland onlangs het eerste Europese land dat bedrijven officieel toestaat om proeverijen te organiseren voor vleesproducten op basis van cellencultuur.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*