Natuurvoedingsbedrijf Wessanen valt in Franse handen

Het Nederlandse Wessanen stemt in met het overnamebod van een consortium onder leiding van de Franse investeerder PAI Partners. Het bod bedraagt 11,50 euro per aandeel (inclusief dividend) in contanten, wat neerkomt op circa 885 miljoen euro.

In maart werd bekend dat er gesprekken werden gevoerd over een overname en dat boekenonderzoek plaatsvond. Wessanen gaf toen aan dat begin februari de eerste interesse kenbaar werd gemaakt door het consortium. Toen werd door het bedrijf besloten dat het niet in het belang van de stakeholders van Wessanen was om de onderhandelingen aan te gaan. Na verschillende herziene voorstellen werd het huidige bod gedaan.

Tot het consortium behoort ook de Amerikaanse investeerder Charles Jobson. Die is grootaandeelhouder van Wessanen met een belang van ruim 25,7 procent. Jobson is sinds 2009 aandeelhouder van Wessanen.

PAI is één van de grootste Europese investeringsmaatschappijen met een portefeuille van meer dan 12 miljard euro. Volgens topman Christophe Barnouin biedt het consortium een aantrekkelijke prijs voor de aandeelhouders en is de overname in het beste belang van Wessanen. Hierdoor kan het natuurvoedingsbedrijf immers verder investeren om zijn leidende positie in de markt van natuurvoeding te behouden. TIP

Amsterdam

Het is de bedoeling dat ten laatste begin juni een voorlopig voorstel wordt ingediend bij de Nederlandse Autoriteit Financiële Markten. De overname zou dan in de tweede helft van dit jaar kunnen worden afgerond. De bedrijfsnaam van Wessanen blijft behouden en het hoofdkantoor blijft in Amsterdam.

De overname zal geen directe gevolgen hebben voor de werkgelegenheid. Ook het management krijgt de steun van de nieuwe eigenaars. Wessanen kwam woensdag ook met cijfers over het eerste kwartaal. De omzet daalde met ruim 4 procent tot bijna 160 miljoen euro.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*