Natura neemt mosterdfabrikant Bister over

De Belgische sauzen- en specerijenspecialist Natura neemt Bister over, bekend van de merken Bister, L’Impériale, L’Etoile by Bister en L’Ancre.

Het familiebedrijf Bister is een van de grootste sausproducenten van het land. Tot voor kort stond Fabienne Bister aan het hoofd van het honderdjarige bedrijf, maar ze ging zelf op zoek naar een overnemer. Die heeft ze nu gevonden met Natura, het Belgische bedrijf van Arthus de Bousies.

Belgisch familiebedrijf”Het was voor mij heel belangrijk dat een ander Belgisch familiebedrijf een vervolg zou geven aan wat mijn grootvader, vader en ikzelf hebben gerealiseerd. Ik heb het volste vertrouwen in Arthus de Bousies om, met respect voor onze waarden, de  internationale ontwikkeling voort te zetten. Onze merken zijn sterk, de projecten veelzijdig en het dynamisme meer dan ooit aanwezig.”

Natura, Ton’s Mosterd en Top Quality

Voor ondernemer De Bousies is het reeds de vierde overname in dezelfde sector. In 2012 verwierf hij de leiding over Natura, later kwamen daar nog Ton’s Mosterd en Top Quality bij. Met de acquisitie van Bister nu bevestigt hij zijn ambitie om met Natura een toonaangevende speler in de wereld van ambachtelijke sauzen te zijn. Ook biedt het perspectieven op de Franse markt, aangezien Bister daar al actief was via zusterbedrijf Bister France.

Natuurlijk en lokaal

“Ons doel is om sterke en lokale merken te creëren en te onderhouden in elk land waar we aanwezig zijn. Met Bister, de Belgische mosterd bij uitstek, en onze Natura mayonaises en dressings geven we de consument alle kansen om de smaak van het natuurlijke en het lokale te proeven en te ontdekken”, aldus Arthus de Bousies in een persbericht.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*