Natexpo in Parijs: nieuw parcours voor collectieve en commerciële catering

Van 20 tot 22 oktober aanstaande zal in Paris Nord Villepinte Bioprofessionals elkaar ontmoeten op de beurs Natexpo: de internationale vakbeurs voor biologische producten, een gebeurtenis die de toekomst van morgen bepaalt! Onder de meer dan 1.000 standhouders die alle marktspelers vertegenwoordigen vinden we producenten, fabrikanten, verwerkers, verdelers en distributeurs en specialisten in de sector, naast meer dan 600 leveranciers van biologisch voedsel en wijn.

Een echte voedingsbodem die professionals in de commerciële horeca en de horeca in staat zal stellen om om op één en dezelfde plaats de laatste trends en innovaties te ontdekken. Zo krijgen ze de mogelijkheid om nieuwe partners, leveranciers, enz. te ontmoeten. De Fransen willen biologische voeding in de commerciële en collectieve catering.sterk omhoog voeren. Met gemiddeld 7 van de 10 Fransen die geïnteresseerd zijn in een aanbod van biologische voeding – ook voor out- of home- voeding – is biologisch voedsel in restaurants booming!

Schoolcatering

Het is binnen de sector van de schoolcatering dat de Fransen met 85% de hoogste verwachtingen hebben, in het bijzonder de gezinnen met kinderen. 78% van de Fransen willen ook biologische producten in restaurants, 76% in ziekenhuizen en 74% in bejaardentehuizen. Om aan deze verwachtingen te voldoen, heeft 45% van de commerciële foodservicebedrijven gemeld met behulp van biologische producten medio 2018.

De markt wordt geschat op 452 miljoen euro exclusief btw voor de aankoop van biologische producten die in restaurants worden geserveerd. 246 miljoen in de collectieve catering (cijfers voor 2017, hetzij +7% vs. 2017).
2016) en 206 miljoen euro in commerciële catering (+13% vs 2016). Het is een kwestie van een een markt met een sterk ontwikkelingspotentieel.

(Bron Agentschap Bio / ANDi mei 2018)


Catering neemt een prominente plaats in op Natexpo:

  • een parcours zal volledig aan de catering gewijd zijn,
  • bezoekers kunnen kookworkshops bijwonen met chef-koks en demonstraties in het Biologisch wijndorp,
  • zakelijke bijeenkomsten worden gedurende de hele duur van de tentoonstelling georganiseerd,
  • en, als nieuwigheid dit jaar, zal er ook een parcours gewijd zijn aan diepvriesvoedsel

NATEXPO 2019 TENTOONSTELLING:

FOCUS OP CATERING, EEN BIOLOGISCHE SECTOR IN VOLLE BLOEI
Een route die volledig gewijd is aan de restauratie


Om cateringprofessionals door de meer dan 1.000 aanwezige exposanten te leiden, biedt Natexpo hen een route aan die volledig gewijd is aan de catering. Op maat van deze professionals is deze route, die bijna 400 exposanten telt en met thema’s op maat van de professionelen uit de wereld van de commerciële en collectieve catering.

Hoe uw bezoek eenvoudig optimaliseren om professionals uit de sector te ontmoeten?

Diepvriesproducten: een nieuw marktsegment op Natexpo
Om verliezen en afval te beperken, bieden producenten en verwerkers steeds vaker van dieprvriesproducten aan. Bijzonder geschikt voor collectieve catering (kantines, ziekenhuizen, bejaardentehuizen, enz.).
bieden diepgevroren biologische producten een effectief antwoord op de vraag naar gemak en gemak.
Een bezoek aan het parcours gewijd aan diepvriesproducten zal de horeca-professionals in staat stellen om nieuwe producten en innovaties in deze sector te ontdekken, enz.
De Kookworkshop: een plek voor uitwisseling en ontdekkingen
De Atelier Cuisine is een echte levende showcase van biologische producten in de cateringwereld. Een ruimte voor creatie en expressie, deze plek is het laboratorium van een keuken, waar chef-koks
hun inspiraties en kennis delen. De keukenwerkplaats is open aan de gangpaden om bezoekers uit te nodigen te komen proeven van de voorbereidingen die met de producten van de exposanten zijn getroffen.
Elke dag volgen de chef-koks elkaar op voor culinaire demonstraties van 45 minuten. Ze willen ook de aandacht vestigen op de belangrijkste trends in biologische producten en producten van exposanten: biologische voeding in de collectieve catering,biologische diepvriesproducten, geen afval, veganistisch, rauw voedsel, enz.

Zakelijke bijeenkomsten


Tijdens de 3 dagen van de beurs biedt Natexpo de mogelijkheid voor professionals uit alle sectoren om elkaar te ontmoeten tijdens zakelijke bijeenkomsten om hun activiteiten te ontwikkelen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*