Mydibel investeert in een nieuwe fabriek

In augustus is het bedrijf Mydibel van Moeskroen, dat uit zijn voegen barst in de bestaande installaties, begonnen met de bouw van een nieuwe fabriek voor de productie van vers gebakken frieten.

Het familiebedrijf in Moeskroen heeft ongeveer 50 miljoen euro in het bedrijf geïnvesteerd. “Deze investering is noodzakelijk om onze groei, die vorig jaar 30% bedroeg, op te vangen. Dit jaar zal die groei wellicht beperkt blijven tot 10% vanwege de hittegolf die de aardappelteelt heeft beïnvloed”, zegt Marc Van Herreweghe, CEO van Mydibel. Tachtig procent van de aardappelen komt uit België (voornamelijk Wallonië), maar ook uit de buurlanden binnen een straal van 300 kilometer.

Vooral export

Mydibel heeft een omzet van ongeveer 250 miljoen euro, waarvan meer dan 90% wordt gegenereerd in exportmarkten. Het bedrijf exporteert zijn producten naar meer dan 120 landen.

De nieuwe fabriek die ook op de site van Gramybel zal worden gebouwd naast de dochteronderneming die in staat van droge vlokken en aardappelkorrels, zal tegen juli 2020 operationeel zijn. Men verwacht in ieder geval uiterlijk in de herfst daar te kunnen produceren. Het bedrijf dat vandaag al zo’n 660 mensen in dienst heeft, zal nog eens 70 extra banen creëren.

Investeringen

Mydibel investeert bijna continu. In 2017 had het al 45 miljoen euro geïnvesteerd in de bouw van een nieuwe productie-eenheid, die haar capaciteit al met 120.000 ton heeft uitgebreid. Vorig jaar produceerde het bedrijf meer dan 600.000 ton afgewerkte aardappelproducten.

De nieuwe fabriek, die momenteel in aanbouw is, zal verse voorgebakken frieten produceren. De faciliteiten die momenteel in gebruik zijn zullen dan diepvriesfriten produceren.

Regionaal investeringsfonds

Dit project wordt uitgevoerd in samenwerking met de SRIW (Société régionale d’investissement de Wallonie), die een minderheidsparticipatie heeft verworven in Moeskroennoise. Hij heeft één vertegenwoordiger in de Raad van Bestuur.

Bron: L’Echo

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*