MycoTechnology klaar voor Europese expansie na goedkeuring van plantaardige proteïne-ingrediënten

De Europese Commissie heeft de status van een nieuw voedingsmiddel toegekend aan twee plantaardige eiwitingrediënten van het Amerikaanse bedrijf MycoTechnology. Deze FermentIQ ingrediënten worden geproduceerd met behulp van een gepatenteerd fermentatieplatform via het mycelium van paddestoelen. De Europese Autoriteit voor voedselveiligheid (EFSA) heeft hierover reeds een positief advies uitgebracht. Dit wordt gemeld op de MyCoTechnology website.

MycoTechnology wil nu zijn distributie in Europa uitbreiden. Het bedrijf heeft reeds zijn eerste Europese vertegenwoordigers in Duitsland en Nederland aangetrokken en heeft onlangs een distributieovereenkomst gesloten met Brenntag. De Europese uitbreiding van het bedrijf zal een deel gebruiken van de 85 miljoen dollar die het in een recente investeringsronde ontving.

FermentIQ is een eiwitrijk ingrediënt op basis van een mengsel van erwten en rijst gefermenteerd met schimmelmycellen. Het is een alternatief voor soja en dierlijke eiwitten in diverse producten. MycoTechnology ziet mogelijkheden in eiwitrijke dranken, zuivel en vleesvervangers.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*