Mort Subite Best Kriek, Affligem Blond beste Belgisch blond

Na dubbel goud voor Mort Subite Kriek Lambic op de Asia Beer Challenge eerder deze maand, haalt de brouwerij uit Kobbegem nu ook de meest prestigieuze bierprijs ter wereld binnen op de World Beer Awards. Ook de Brouwerij Affligem Beer wint goud met Affligem Blond in zijn categorie. De medailleoogst voor Alken-Maes, waartoe de brouwerijen behoren, is groot met in totaal maar liefst 12 medailles.

Mort Subite Best Kriek, Affligem Blond beste Belgisch blond

Na de Asia Beer Challenge, de belangrijkste bier prijs in Azië, mag brouwer Bruno Reinders zijn Kriek Lambic nu ook officieel de beste Kriek ter wereld noemen na winst in de categorie Sour & Wild Beer Kriek op de World Beer Awards. Zo haalt de brouwerij Mort Subite op twee weken tijd twee van de meest gerenommeerde en prestigieuze internationale bierprijzen binnen. Ongezien maar ook onverwacht volgens Bruno Reinders, meesterbrouwer: “We zijn al langer overtuigd van de kwaliteit van onze bieren en dit is het bewijs dat we het bij het rechte eind hebben. Dat we nu twee belangrijke internationale prijzen winnen, toont aan dat onze Kriek Lambic niet alleen een kwaliteitsvol bier is, maar tegelijk ook zeer toegankelijk.”In totaal haalt Mort Subite vijf medailles. De Kriek Lambic is naast World’s Best eveneens country winner Sour & Wild Beer Kriek net zoals de Witte Lambic in de categorie Sour & Wild Beer Fruit Lambic. Daarnaast is er brons voor zowel Mort Subite Oude Kriek Lambic in de categorie Sour & Wild Beer Kriek als voor de Gueuze Lambic in de categorie Sour & Wild Beer Gueuze.

Mort Subite Best Kriek, Affligem Blond beste Belgisch blond

Brouwerij Affligem

Ook in de Brouwerij Affligem in Opwijk mag er opnieuw gevierd worden. Ook zij haalden vijf medailles op World Beer Awards en mogen voortaan hun Affligem Blond het beste Belgische blonde bier ter wereld noemen en is eveneens country winner in die categorie. Daarnaast haalt Affligem Tripel brons in de categorie Pale Beer Belgian Style Tripel net zoals Affligem Patersvat in categorie Pale Beer Seasonal en Affligem Wit in de categorie Wheat Beer Belgian Style Witbier. Op de Asia Beer Challenge viel de brouwerij overigens ook al in de prijzen. Bert Thewissen, directeur: “Het is niet te geloven dat we opnieuw medailles winnen op zo’n belangrijke bierwedstrijd, er worden letterlijk honderden bieren geproefd. De jurering gebeurt per continent, namelijk Azië, Europa en Amerika om vervolgens de beste bieren binnen hun categorie het in een finale tegen elkaar te laten opnemen.”De reeks medailles voor Alken-Maes wordt ten slotte vervolledigd met zilver voor Maes in de categorie Lager Classic Pilsener en brons voor Maes 0.0% in de categorie Lager Light

This post is also available in: nlNederlands

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*