Mondelez Herentals richt zich op meer chocoladerepen en krokante chocoladewafels en stapt af van de productie van paaseieren

De nieuwe faciliteiten in Herentals zullen de productie van chocoladerepen van andere fabrieken overnemen en de toekomstige groei van merken als Côte d’Or en Milka Leo ondersteunen. Voor andere producten met kleinschalige en arbeidsintensieve processen onderzoekt het bedrijf toekomstige opties binnen en buiten het Mondelez-productienetwerk. Mondelez verzekert dat de voorgestelde veranderingen niet zullen leiden tot ontslagen.

De strategische analyse die het bedrijf heeft uitgevoerd voor groeiambities op de lange termijn is gedeeld met de vakbonden en er zijn gesprekken gaande met werknemersvertegenwoordigers. Hoewel het bedrijf benadrukt dat het streeft naar maximaal behoud van banen, uiten vakbondsvertegenwoordigers hun bezorgdheid over de timing van de herstructureringsplannen die plaatsvonden tijdens de afgelopen feestdagen. Werknemers van de fabriek verwachten en hopen op meer duidelijkheid over mogelijke veranderingen in functie, werkstructuur en beloning.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*