Minister Van Peteghem loopt zomerstage bij Friesland Campina

Federaal Minister Van Peteghem stak op 2 september de handen uit de mouwen bij Friesland Campina. De minister bezocht het Oost-Vlaamse bedrijf in Aalter in het kader van de jaarlijkse zomerstages van Voka. Voor het 25ste jaar op rij biedt het Vlaams Netwerk van Ondernemingen politici de kans om een kijkje te nemen achter de schermen van bedrijven. Bij FrieslandCampina stond vooral de grote vraag naar arbeidskrachten centraal.

Deze zomer brengt Voka, het Vlaams Netwerk van Ondernemingen, 117 politici naar de fabrieken van de bedrijven. Tijdens de Voka-zomerstage brengt een politicus een dag door op het terrein van een Vlaams bedrijf. De Voka-zomerstage is de ideale brug tussen de wereld van de wetgeving en de wereld van het werk en biedt werkgevers en politici de kans om ideeën uit te wisselen.

Vincent Van Peteghem, federaal minister van Financiën en vice-eerste minister in de regering-De Croo, koos Friesland Campina als locatie voor zijn stage. Het bedrijf is internationaal actief in de voedingsmiddelenindustrie, met een focus op kaas en zuivelproducten. FrieslandCampina ondersteunt een duurzaam beleid in de hele keten, van gras tot glas, ook in de laboratoria. Voortdurende innovatie, duurzame verandering en actieve deelname aan een veranderende arbeidsmarkt zijn in de visie van FrieslandCampina essentieel voor de toekomst. Maar vooral dit laatste vergt creativiteit en wederzijdse flexibiliteit.

Rol je mouwen op

Een stage zou geen zin hebben als de minister niet ook zou moeten werken. Tijdens een bezoek aan de productiefaciliteit werden verschillende duurzaamheidsinitiatieven en investeringen besproken en werd een activiteit voor de minister gepland.

Gezondheid en veiligheid staan hoog op de agenda bij FrieslandCampina. In een Escape Room krijgen werknemers een creatieve opleiding om veilig en verantwoord te werken en hun technische vaardigheden te verbeteren.

Geert Moerman, CEO van Voka Oost-Vlaanderen: “We willen de zomermaanden gebruiken om bruggen te bouwen tussen politiek en bedrijfsleven. Politici kunnen aan den lijve ondervinden wat het betekent om onze economie nieuw leven in te blazen. De zomerstages van Voka bieden een verfrissende kijk op het ondernemerschap in Vlaanderen en Brussel. Wij zijn blij dat minister Van Peteghem tijd heeft gevonden voor een bezoek aan Friesland Campina, een van de grootste werkgevers in de regio rond Aalter (Oost-Vlaanderen). Ook zij staan voor de uitdagingen van deze tijd: zij moeten blijven innoveren, hun talenten benutten en het vraagstuk van de duurzaamheid aanpakken.”

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*