Milcobel schenkt 50.000 liter melk aan voedselbanken

Eerder deze maand meldden de voedselbanken in ons land dat ze een groot tekort aan basisproducten hebben. Milcobel, de grootste zuivelcoöperatie van België wil haar steentje bijdragen en schenkt ongeveer 50.000 liter halfvolle melk aan de voedselbanken. “Duurzaam ondernemen gaat ook over het opnemen van onze maatschappelijke verantwoordelijkheid”, verklaart Peter Koopmans, CEO van Milcobel, het voornemen van zijn bedrijf. “Zo’n engagement hoort gewoon bij de manier van werken binnen een coöperatie zoals de onze.”

Normaal gezien worden de rekken van de voedselbanken gevuld met voedsel dat ons land aankoopt met geld van Europa. De aanbesteding van 2018 heeft echter vertraging opgelopen. Tot volgend jaar zijn de voedselbanken aangewezen op hun andere bevoorradingskanalen, zoals de voedseloverschotten van supermarkten. Om het acute tekort aan melk op te vangen, schenkt zuivelcoöperatie Milcobel ongeveer 50.000 liter halfvolle melk aan de voedselbanken.

“Het aangaan van een engagement naar de Voedselbanken hoort gewoon bij de manier van werken binnen een coöperatie zoals de onze,” zegt Peter Koopmans, CEO van Milcobel. De coöperatie verwerkt de melk van 2.700 melkveebedrijven tot allerhande zuivelproducten, zoals kazen, boter, room, melkpoeder, melkdrinks en roomijs. “We beschouwen dit initiatief als opstap naar een verdere structurele samenwerking met de voedselbanken”, zegt Eddy Leloup, directeur coöperatiezaken bij Milcobel. “Dit is dus geen one shot actie en we plannen verder overleg met de voedselbanken.”

“De Belgische Voedselbanken wensen de raad van bestuur, de directie, de medewerkers en de coöperanten van Milcobel oprecht te danken voor deze inspanning”, aldus Jef Mottar, afgevaardigd bestuurder van de Belgische Federatie van Voedselbanken. “Het geeft blijkt van een daadwerkelijk engagement en de juiste ingesteldheid wat betreft maatschappelijk verantwoord ondernemen.” In 2017 verdeelden de voedselbanken 16.500 ton voedsel via 641 erkende caritatieve verenigingen aan meer dan 157.000 behoeftigen.

Bron: VILT

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*