Milcobel huldigde zijn Mozzarella Experience Center in Langemark in

Milcobel heeft zijn Mozzarella Experience Center in Langemark ingehuldigd, dat tot doel heeft de kennis en expertise van het bedrijf te delen met professionele klanten wereldwijd. Met meer dan 25 jaar ervaring in het produceren van mozzarella, bereidt Milcobel jaarlijks 65.000 ton kaas in Langemark en plant het zijn mozzarella activiteiten verder uit te breiden in de komende jaren.

Het centrum zal dienen als knooppunt voor R&D, marketing en samenwerking met klanten en zal demonstraties, tests, analyses en innovatie-evenementen mogelijk maken. Milcobel wil ook samenwerken met pizzaiolo’s, chef-koks en culinaire scholen.

Toonaangevend

Mozzarella is een technisch complex product en de uitgebreide ervaring van Milcobel heeft het bedrijf gevestigd als een toonaangevende speler in Europa en wereldwijd. Het Mozzarella Experience Center betekent een stap voorwaarts in het engagement van het bedrijf voor duurzaamheid, innovatie en samenwerking. Milcobel zorgde ervoor dat België prominent op het voorplan kwam als mozzarellaproducent en de focus van het bedrijf op duurzaamheid sluit aan bij de Europese Green Deal en de “farm-to-fork” strategie.

Azië

De Aziatische markt wordt steeds belangrijker voor mozzarella, met bovengemiddelde groeicijfers in landen als Japan en Zuid-Korea (groei van 25% per jaar). Milcobel’s aanwezigheid in Azië, met name via haar kantoor in Hong Kong, heeft bijgedragen aan de volumegroei en het marktinzicht in de regio. Het is belangrijk op te merken dat Milcobel mozzarella produceert als ingrediënt voor de foodservice industrie en niet voor de consumentenmarkt.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*