Milcobel gaat wei-eiwitretentaat leveren aan Arla Foods Ingredients

Arla Foods Ingredients heeft een nieuwe leveringsovereenkomst gesloten met de Belgische zuivelcoöperatie Milcobel. Volgens de voorwaarden van het partnerschap zal Milcobel wei-eiwitretentaat leveren uit zijn mozzarella-productiefabriek in Langemark. Arla Foods Ingredients zal de grondstof verfijnen alvorens deze te gebruiken voor de productie van speciale ingrediënten voor de markten van hoogwaardige eiwitten.

Deze omvatten melkvetbolletjesmembraan (MFGM) voor zuigelingenvoeding en wei-eiwithydrolysaten voor medische voeding. “Het uitgangspunt voor deze overeenkomst was de groeiende vraag naar hoogwaardige speciale proteïne-ingrediënten. Wij hebben voor Milcobel gekozen vanwege de zeer hoge normen die zij hanteren en de leveringszekerheid die zij bieden. Ook dit is een mooi voorbeeld van samenwerking tussen zuivelcoöperaties ten behoeve van hun leden. Het zal ook belangrijke nieuwe mogelijkheden bieden voor onze klanten, vooral in de sectoren medische voeding en kindervoeding”, aldus Henrik Andersen, CEO van Arla Foods Ingredients.

Foto: Francis Relaes, algemeen directeur van Milcobel Premium Ingredients

Francis Relaes, Managing Director van Milcobel Premium Ingredients: “Voor Milcobel is dit een verdere versterking van onze strategie en een belangrijke stap voorwaarts in het toevoegen van waarde aan onze wei stroom, wat zal resulteren in toegevoegde waarde voor onze leden melkveehouders (…) De inzet van onze melkveehouders om melk van consistente kwaliteit te leveren, gecombineerd met de commerciële vaardigheden en technische expertise van onze teams, geeft ons een unieke positie in de wereldwijde mozzarella markt. Milcobel is dan ook de ideale partner om wei-eiwitretentaat te leveren.

bron: AgroMediaFr

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*